Merhabalar kardeşim,
Öncelikle geleceğe dönük düşünme tarzın için seni tebrik etmek isterim.
Fakat şöyle de bir durum söz konusu. Asgari ücret karşılığında 6 ay daha sonra ki 6 yükselecek bir maaş ile toplamda 1 sene çalışman gerekecek. ajans tarafında çok daha fazla bilgi kazanacağını düşünüyorsun. evet bu düşüncende haklısın. ajans bu konuda çok daha fazla bilgi ve pratiklik kazandıracaktır. peki ya sonrası ?
Ajanstan ayrıldığında x bir firmaya işe başladığında firmanın siteleri için ne yapabileceksin. Kullanılan teknolojileri yapacağın uygulamalara nereye kadar müsade edecek ?
Benim sana tavsiyem freelance olarak daha fazla iş almaya çalış. daha çok pratik daha çok bilgi daha çok kazanç demektir buda. Hali hazırda çalıştığın ve yönettiğin 2 web sitesi var. Senaryolar kısıtlı olsa da yaptığın iyileştirmeler ve sonuçlarını geri dönüşlerini takip edebildiğin bir ortamdasın ve çok rahatsın. Bu rahatlık ve az site varken ben kendin için daha çok zaman ayırabileceğine inanıyorum. Karışanın edenin yoksa eğer hiç riske girme derim. Ekstra işlerini arttırmak yönünde atılımlar yapman daha doğrusu olacaktır benim düşünceme göre.
Merhabalar, şu an nasıl firmada ve nasıl şartlar ile çalıştığını bilmiyorum ama ajans ortamında ekstra olarak daha fazla web site, daha fazla sektör, daha fazla alt yapı ve yazılım ile çok farklı deneyimlere sahip olabilirsin. Bu şartlar altında kariyerin açısından en iyi ve doğru kararı senin vereceğini düşünüyorum.
Şu an çalıştığım şirket hakkında daha detaylı bilgi vermem gerekirse; Sadece iki kişiyiz. Ben web siteleri ve B2B platformlarını yönetiyorum. Diğer arkadaş da ihracat sorumlusu. İki kişi ile internet sayesinde milyon kazanıyoruz. Bir de patron var işte. Ortam baya rahat. İş olmadı mı çıkıp top bile oynayabiliyoruz. Ama işte sorun biraz da bu. Kendimi geliştirebileceğim veya işte yükselip de patron olabileceğim, bir ünvan kazanabileceğim bir yer değil. Böyle gelip böyle gider burada. Maaşım da bir rakibim olmadığı veya bir hedef olmadığı için pek artmıyor. Gidip patrona ben artık "senior seo uzmanıyım" bana 20.000 ver diyemiyorum. Zira adama göre bu dediğimin bir anlamı yok. Bilmiyor, kıyaslama yapacağı biri de yok. Ayrıca iki kişi olduğumuz için sosyal çevrem çok kısıtlı.
Ajansların ortamı çok mu vahşi? Uzaktan öyle duruyor. Eğer öyle ise yine de belki sırf kendimi geliştirmek için 1 sene sabredebilirim.