Bazen bir hevesle aldığım ve kullanmadığım ürünleri paraya dönsün diye sarı siteden satışa çıkarıyorum.
Ve ilan yayına girer girmez bir kaç tane aşırı düşük fiyat teklifi geliyor.
Geçende pandemi döneminde alıp 10 saat kullanmadığım sıfırı 8 bin lira olan koşu bandına 3900 fiyat yazdım ilan yayına girer girmez yarım saat içinde 3 tane fiyat teklifi geldi en yüksek öneren 2000 lira olur mu yazmış.
Bugün aldıktan 5 ay sonre efaturaya geçtiğimiz için boşa çıkan sıfırı 6500 lira olan yazıcıya 1900 liradan şehrimdeki en ucuz fiyatı yazdım..
900 lira olur mu diye mesaj gelmiş.
Bu bir kaç mesaj ilan yayına girer girmez geliyor.
Sonra haftada bir mesaj ya geliyor ya gelmiyor.
Yani birileri son eklenen ilanları takip ediyorlar.
Ve yayına giren tüm ilanlara ürünün piyasasının yarı fiyatını teklif ediyorlar.
Bunu istikrarlı ve profesyonel şekilde yaparsan her 100 mesajdan bir kaçında aman mal elimden çıksın da kaça giderse gitsin diyecek birilerine rastlarsınız.
Yani 10 bin liram var ne iş yapayım, 20 bin lira ile ne iş yapılır diye soranlar için basit ve karlı bir iş, hele ki istanbul gibi ilan potansiyeli büyük şehirlerde.
20 bin lira sermaye ile bildiğiniz ve talebi olan 2-3 kategoride 2-3 bin liralık ürünlere yarı fiyatını teklif edebilirsiniz.
Böyle 10-20 ürün alıp piyasa fiyatının %50 altına satarak her döngüde %50 kar edebilirsiniz.
Bu bileşik bir kar sağlar ve %50 kar ile bu parayı her ay çevirebilirseniz 6 ayda parayı 10 katına çıkarabilirsiniz.
Tek ihtiyacınız olan yiyeceğiniz küfürleri umursamayacak sağlam sinirler, ve ürünleri gidip teslim alabilecek boş vakit.