biçok kişi başka ülkede yapamazsın,yurt dışında yaşayamazsın diyip duruyor ama bu kişiden kişiye degişir bence.benim çevremde onlarca yakın arkadaşım var yurt dışına gidip yerleşen,adamlar son derece memnun halinden.oraya uyum saglayamayan,pişman olan yok mu?var tabiki ama iki türlüde genelleme yapmak yanlış bence.

mesela bizim ünide çorumlu bi arkadaş vardı,çocuk hayatında ilk defa evinden uzaktaydı.yaşadıgı yerde,tek başına gidip misafirlikte dahi kalmamış.ünide her tenefüs annesini,ablalarını arayıp aglardı ben üniyi bırakıcam,akşama bana bilet alın diye.şimdi bu adamı,en güzel şartları karşılayarak dahi yurt dışına götürsen 2 gün sonra kaçar gelir.gelmesede mutlu olamaz orda...ama mersinden bi arkadaş vardı,adamı tanıdım tanıyalı yurt dışında ordan oraya geziyor hala.ispanya,almanya,hollanda,italya,ingiltere,ame rika her yere gidiyor.maddi durumu çok iyi oldugu halde sırf dil ögrenmek,insanlarla kolay kaynaşmak için bulaşıkcılık,garsonluk filan yapıyor.bu adama gel şu ülkede yaşa desen,neden sorun yaşasın?

gidip orada yaşayabilecek olanlar,umarım gidebilir.ama herkesin yurt dışında yaşayamayacagına bende katılıyorum.işte bunu iyi hesaplamak gerek