TuorElanesse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yüzmeyi bilmeden olimpiyat havuzuna atlamak kötü sonuçlanabilir. Tavsiyem ilk önce php ile başlayın sonra frameworklere geçin.
İlk başta aklımda bu vardı, sonrada belki böyle bir şeyin mümkün olabileceği düşüncesine girdim. Normal şartlarda tabiki haklısınız hocam.
phpkoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdığınızın özeti : hiç bir şey bilmiyorum ve nasıl öğreneceğimi dahi bilmiyorum girişeceğim işi bile bilmiyorum ya çıkıyor bence neyin ne olduğunu öğrenerek başlayın yoksa işiniz zor.
Yorumunuz için teşekkürler hocam. PHP konusundan class, function, döngüler vs temel konularda bilgim var zaten. Yani sürekli bilgisayar ile uğraştığım için bunlara biraz aşinayım. Yani bir şeyler biliyorum ama konunun başında da belirttiğim gibi PHP de üst düzey bilgim yok sadece. Amacım sadece zaman kaybı olmamasıydı, Yani böyle bir şey varsa, bence bunu yapabilirim düşüncesine girdim.
chapters adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Laravel'de de yazdığın kod zaten php.
Hocam bir kaç gündür Laravel 9 a bakıyorum da, tıpa tıp PHP değil yani Şimdiye kadar gördüğüm derslerde bir çoğu saf PHP ile çok farklı Ha, mantık olarak tabi bütün yazılım dilleri birbirine benzer şekilde. İf kullanımı, metin içinde değişkeni çağırması vs. saf php ile baya değişik yazımları. Bir videoda adamın birisi Laravel 9 anlatırken, onun PHP de ne anlama geldiğini de anlatıyordu. Açıkcası ben ondan dolayı bu düşünceye girdim. Dedim acaba bu şekilde ilerlersem iki işi bir arada götürebilirmiyim diye.