Merhabalar.
VS Code editörü kullanıyorum ve Laravel öğrenmek istedim. PHP bilgim üst düzey değil, yani Laravel'e girdiğimde muhtemelen kullanacağım yapıların PHP'deki karşılığını tam olarak bilmeyeceğim. Bunun farkındayım ama şimdi PHP yi öğrenmek için bir zaman gerekli, yani sadece video eğitimleri ile bir şey öğrenilmiyor. Ne kadar video izlesek de tecrübe edinmemiz gerekiyor.
Benim temelde yapmak istediğim zamandan tasarruf ederek; Laravel'i öğrenirken, PHP ve MVC mimarisini de temelde kavrayabilmek.
Sıfırdan PHP öğrenirsem, MVC yapısını da ayrıca öğrenmem gerekiyor ve düzenli bir yapıda çalışmak için ayrıca tecrübe edinmem gerekiyor. Yani ben sıfırdan PHP öğrenirken, bunu MVC mimarisi temelinde bir Framework ile öğrenmek istiyorum.
Şimdi Laravel zaten MVC mimarisine sahip, geriye PHP konusunda iyi bir seviyede bilgi sahibi edinmem kalıyor.
Aradığım şey: Laravel öğrenirken kullandığım VS Code editöründe veya herhangi bir programda, yazacağım Laravel kodlarının PHP deki karşılığını gösteren bir eklenti tarzı bir şey var mı ? Bunu editör üzerinden anlatıyorum, normal dışarıda bir dokümantasyon bile olabilir. Yani amacım, kullandığım Laravel kodunun veya yapısının PHP de nasıl yapıldığına dair bilgi alabileceğim elimin altında bir dökümantasyon olması.
Bu şekilde bir şeyin olması benim açımdan iyi olabilir. Çünkü bir koda bakarken farklı bir çok şey hakkında da bilgiler ediniyorum. Bu şekilde de PHP de geri kalmadan, hakkında bilgi edinmeye devam edebileceğimi düşünüyorum.