Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E-ticaret ve yazılım, iki farklı alandır ve her ikisi de potansiyel olarak kazançlı olabilir. E-ticaret, özellikle internetin yaygınlaşmasıyla birlikte hızla büyüyen bir sektördür ve çeşitli platformlar (örneğin Prestashop ve WordPress) kullanarak kendi e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ancak, e-ticaretin başarılı olması için çeşitli faktörleri dikkate almanız gerekir, örneğin pazarlama, müşteri hizmetleri, ürün yönetimi gibi. Ayrıca, reklam ve pazarlama faaliyetleri yürütmek için çevreniz ve müşteri portföyünüz olması önemlidir.
Yazılım ise, daha çok bilgisayar programlarının yazılması ve yazılım sistemlerinin tasarımı gibi konuları kapsar. HTML, CSS ve JavaScript gibi dilleri öğrenerek, web siteleri ve web uygulamaları yapabilirsiniz. Ayrıca, backend tarafına yönelmeyi düşünüyorsanız, diller veya frameworkler gibi Python, Ruby, C#, Java gibi dilleri öğrenmeniz gerekebilir.
Sonuç olarak, hangi yolu seçtiğiniz sizin kişisel tercihlerinize ve hedeflerinize bağlıdır. E-ticaret yolunda ilerlemek istiyorsanız, pazarlama ve müşteri hizmetleri gibi konuları daha iyi öğrenmeniz ve çevrenizle ve müşteri portföyünüzle çalışmanız önemlidir. Eğer yazılım yolunda ilerlemek istiyorsanız, HTML, CSS, JavaScript ve diğer dilleri öğrenmeniz ve yazılım sistemleri ve web uygulamaları yapmayı öğrenmeniz gerekir
Hocam galiba yanlış anladınız şöyle söyleyeyim aslında ben ikisi arasındaki pozitif ve negatif şeyleri sormak istedim,işlerin az çok nasıl yapıldığını ve neleri bilmem gerektiğini araştırıp bilgi edindim ama tecrübeyle sabit yorumlara ihtiyacım var kısacası yol gösterebilecek birini arıyorum diyebilirim