15 bin ödemesini yapıp arkadaşla yollarımızı ayırdık.
Konu açma amacım içimi dökmekti.
şuan için bi ortaklık düşünmüyorum. Hayatta aldığım 2.büyük güzel dersti.
Yorumlarınız için teşekkürler
çok geçmiş olsun

boşuna dememişler babanla bile ortak olma diye
Bu işlerden pek anlayan birisi değilim fakat şirketin 5/1 ona aitse 5/1 ünü size satabilir belki bu 15binde fazla ya da 15binden az olabilir. Fakat 15bin alıp çıkayım demesi mantıksız olmuş. Ya da şirketin 5/1 başka birisinede satabilir.
Ortaklıktan da çıkarın hocam yatırımını çektiyse. Biraz ayıp olmuş gibi yaptığı

Ama şunu bilir şunu söylerim. Ortak işler er yada geç bir anlaşmazlıkla biter . Kardeş kardeş ile anlaşamıyor ortak işlerde.
Kesinlikle birdaha o arkadaşla ticari bir işe bulaşmayın.
Merhaba,
Bağladığı para işin %20'sini kapsıyor ise işten ayrılmak istediğinde işletmenizin değeri ne kadar ise buna göre değer biçerek %20 verilmesi en etik davranıştır. Arkadaşınızı net bir para birimine değil % olarak değer biçilmesi gerektiğini izah edip orta yolu umarım kısa sürede bulabilirsiniz.
Yerinizde olsam 15.000'tl'ye yasal enflasyon tutarı kadar ekleme yapıp ortaklığı bitirirdim.
15 bini geri verdikten sonra ortaklıktan çıkarmanız gerekirdi bence
Ne güzel iş valla 3e katlamış parasını, hocam ortağa ihtiyacınız olursa bana yazabilirsiniz
Tüm işlerinizde sözleşme yapın. Yaptığınız sözleşmelerde iyi günler kadar kötü günleri de göz önüne alın.
Bir daha ortaklık kurmayı düşündüğünüzde ulaşabilirsiniz. Detaylı görüşebiliriz. İyi çalışmalar
Böyle durumda, isin o anki degerinin 5'de birini ödeyip cikartmaniz gerekiyor ilgili kisiyi. Yani o an birisine satmak isterseniz. Anlik kazanctan bahsetmiyorum.
Hocam arkadaşınız ayıp etmiş siz delikanlılık yapmışsımız
Şirketinizin %50 sine ortak olmak isterim detaylı anlatırsanız.
15.000 lira karşılığınızda hayatınızdan bir gereksizi çıkartmış oldunuz, nereden bakarsan bak bedavaya hayat konforu. Paranın 5'de 1'i olmadan da o işi devam ettirip para kazanmaya devam edersiniz sonuçta ama bu gibi tipleri hayatınızdan çıkartınca uzun vadede kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz.
Bu arada ortak alımına açıksanız iş hakkında detaylı PM alabilir miyim?