ismailbal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hosting içerisinde yeterli sayıda email gönderimi için izniniz varsa hiç farkı yok. Sen saniyede 1000 tane email gönderirsen spama girer ve belki email adresini artık kullanamazsın. Amazon SES kullanımı bunu daha rahat yapmana olanak sağlar. Ya da VDS alırsın buna bir mail server kurarsın ve oradan gönderirsin. Ancak bunun maliyeti daha yüksek olabilir. Ben eskiden Mailchimp üzerinden mailing yapıyordum ancak email sayısı arttıkça artan maliyetler nedeniyle kendi mailing yazılımım üzerinden Amazon SES servisi ile email göndermeye başladım. Bu sayede yalnızca gönderdiğim kadar ödeme yapıyorum.

Burada senaryo önemli. Ne gibi durumlarda email göndereceksin. Kaç kişiye göndereceksin. Email ne kadar sürede tamamlanmalı.
Hocam o zaman anladığım kadarıyla şöyle yapacağım, en küçük mail hosting bile işimi görür açacağım 2 tane mail zira. sonra bir domain alıp amazon ses'e bağlayacağım. Bu 2 mailin 1 tanesini abonelerime mail atmak için kullanacağım sayı şuan belirsiz ama varsayalım ki günlük 1500 adet. Mail göndereceğim mail adresini amazon ses'te verify edeceğim. Sonra smtp bilgilerini alıp python ile mail göndereceğim. Hosting'i almadan veya sunucu kurmadan sadece domain ile halletmenin bir yolu yok anladığım kadarıyla.