batukay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birincisi hocam o video Türkiye'de çekilmemiş. Konunun Atatürk ve cephe arkadaşlarıyla ilgisi yoktur. O hareketleri yapanlar da türk değiller.

İkincisi ise eskiden daha beter şeyler vardı. Sadece bu dönemde internet var diye ortaya çıkıyor. Yapılanlar yanlış dahi olsa eski dönemde yapılan şeylerden daha masumlar.

Bu tür insanlar her dönem vardılar. Her dönem var olacaklar. Sosyal medya vs. kapatmak da çözüm olmaz.

Benim gözümde ekonomi çok iyi, Avrupa bizi kıskanıyor tarzında söylemler yapan insanlar bunlardan daha utanç verici ve sinir bozucu. Mecburen bunlarla yaşamayı kabullenmek zorundayız. 1+1=2.
Hocam tabii ki biliyorum Türkiye'de olmadığını. Almanya'da çekilmiş bir video idi sanırım. Nazi bir subay dahi olabilir kendisi umurumda değil açıkçası kendisine hakaret edilmesi ama etraftaki tipler aşırı itici. Türkiye'yi de yansıtarak bir örnek video sadece.

Size bu arada Karın Deşen Jack gibi katillerin ortaya çıkış hikayelerini ve sosyoloji, sanayi devrimi ve kentleşme ile ilgisini de araştırmanızı tavsiye ederim hocam. Bu tür olaylar diyerek aşırı bir genelleme yapıyorsunuz. Bu olayların %1'inin dahi olduğunu sanmıyorum. Yani bir rapçinin çıkıp da "Yeniçeriler peşimde" dediğini sanmıyorum. Aldatmalar, çarpık ilişkiler her zaman var tabii ki ama kasıt sizce bu mu. Bence siz benim yazdıklarımın hiçbirini okumadınız ne yazık ki öyle görünüyor zira.

Ortaçağda ya da modern zamanlarda yapılan ahlaksızlıklar tabii ki var ve dediğiniz gibi bu kadar gün yüzünde değildi ama aktivistlik değil devrim ve protesto vardı o zamanlar, böyle bir rahatlık yoktu, bir şeyler için savaşan insanlar vardı ve toplum normları vardı. Sizin argümanınız çok yanlış, böyle olaylar var sadece yansıtılmıyordu diyorsunuz klişe bir tabir bu. 1910'da İstiklal'de LGBTQ+ yürüyüşünde poposunu açıp pankartta abuk şeyler yazan insanlar mı vardı da gün yüzünde değildi mesela. Benim verdiğim örnekler ile hiçbir alakası yok ki hocam argümanınızın.

Yoksa insanlığın pislik yanı her zaman her yerde vardı onu herkes biliyor. Bu sosyal medya ile bir yarış haline geldi. Sevgilini aldattığını rahatça söyleyip mesela bir komedi programında herkesi güldürebiliyorsun gibi. Her şey aşırı normalleşti.