Çok teşekkürler. Evet büyük projeler için geçerli. Forumda zaten ilgi çekici bir konu olmayacağını düşünüyorum
Tam olarak öyle değil aslında. Sizde hosting sanallaştırması gibi kendi bilgisayarınızda sanallaştırma yapabilirsiniz. Şöyle anlatayım:
Ufak boyutlarda VDS, VPS gibi sanallaştırma yapılıyor. Daha sonrasında XAMPP, WAMPP gibi bir Apache programı kuruluyor. Daha sonrasında SSH bağlantısı kapatılıp, FTP yolları açılıyor. Siz sadece belirlenen lokasyonlara FTP üzerinden dosya atabiliyorsunuz. Apache kurulu olduğu içinde o klasörlerdeki dosyalar çalıştırılabiliyor. Docker'a benzese de farklı bir yapı var aslında. Bilgisayarınıza XAMPP kurulumu yaparsanız daha net anlayabilirsiniz. Bu arada XAMPP gibi deployment araçları içerisinde MySQL ve PHPMyAdmin gibi araçlarda bulunuyor. K8S'de ölçeklendirmeye dayanıyor. Bir gün ölçeklendirme konusu açarsam, bu önerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.
Evet eskiden xampp kullanıp projeleri lokalde ayağa kaldırıp geliştirmeler yapıyodum fakat bi süredir sadece büyük projelerde çalıştığım için o taraf eksik kaldı, aslında sorum şuydu, mesela bir hosting php 5e göre configure edilmiş oluyor demişsiniz ya, bu konfigürasyonu yapan yapı nedir? Apache mi? Bir diğer sorum da hostinglerde docker container kurulabiliyor mu?(Düz basit hosting paketinden bahsediyorum sunucu değil) Cevaplarınız için teşekkür ederim bu arada