Güzel anlatmışsınız hocam detayları. Dediğiniz gibi büyük ve profesyonel projeler için kullanılması çok büyük fayda sağlıyor.
Çok teşekkürler. Evet büyük projeler için geçerli. Forumda zaten ilgi çekici bir konu olmayacağını düşünüyorum
Ellerinize sağlık, başlangıç için güzel bir bilgilendirme olmuş, bundan sonrası için de bilmeyen arkadaşlar için k8s çalışma mantığından bahsedebilirsiniz. Bir de açıkcası kendim docker, k8s teknolojilerini bilip kullansam da çoğu insanın aksine bir hostingin çalışma mantığını tam olarak bilmiyorum, hostinglerde apache bunu sağlıyor demişsiniz ama bunu da detaylandırırsanı sevinirim, benim için de yararlı olur

Örneğin apache de konteynırlaştırmaya benzer bir mantıkta mı çalışıyor? eğer öyleyse oluşturduğu bu image ı bir kaç hıstinge birden dağıtarak çalıştırabiliyor muyuz? Deployment sırasında bir problem çıktığında bunu log olarak basıyor mu?
Tam olarak öyle değil aslında. Sizde hosting sanallaştırması gibi kendi bilgisayarınızda sanallaştırma yapabilirsiniz. Şöyle anlatayım:
Ufak boyutlarda VDS, VPS gibi sanallaştırma yapılıyor. Daha sonrasında XAMPP, WAMPP gibi bir Apache programı kuruluyor. Daha sonrasında SSH bağlantısı kapatılıp, FTP yolları açılıyor. Siz sadece belirlenen lokasyonlara FTP üzerinden dosya atabiliyorsunuz. Apache kurulu olduğu içinde o klasörlerdeki dosyalar çalıştırılabiliyor. Docker'a benzese de farklı bir yapı var aslında. Bilgisayarınıza XAMPP kurulumu yaparsanız daha net anlayabilirsiniz. Bu arada XAMPP gibi deployment araçları içerisinde MySQL ve PHPMyAdmin gibi araçlarda bulunuyor. K8S'de ölçeklendirmeye dayanıyor. Bir gün ölçeklendirme konusu açarsam, bu önerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.