DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ehehe çok iyi anlamışsınız hocam beni, tam olarak aklımdaki çıkmazdan bahsettiniz gerçekten. Dediğiniz gibi yavruyu kendisi olarak düşünecek bir bilince sahip değil bu olamaz, yavrunun kendisine hiçbir faydası yok, hayatta kalmasını güçlendiriyor, o halde programlanmış gibi neden çiftleşip çocuk yapıyor.

Ben tüm cevaplar doğrultusunda en azından kendimi şuna inandırdım: kendini kopyalamak ilkel tek hücreli atalarımız için çok faydalı bir mekanizmaydı. Onların yayılabilmesini sağlıyor ve belki de bu sayede hayatta kalmalarını kolaylaştırıyordu.

Daha sonrasında bu veri DNA'mızda bir miras oldu ve faydalı bir özellik olduğu için doğal seçilim yasaları bunu elimine etmedi. Daha karmaşık mikroorganizmalar ve biyosferde bulunan tüm canlılar bu özelliği taşımaya devam ettiler ve evrime göre oldukça faydalı bir özellik olduğu için üreme şu an bizim bilincimizde olmayan bir canlının ve neden ürediğini bilmeyen bir aslanın, tüm canlıların neden yaptıklarını bilmedikleri DNA'larına işlenmiş bir sistem olarak kaldı.

Direk yavruyu kendisi zannetmektense sayısal üstünlüğün hayatta kalmayı sağlaması daha mantıklı bir açıklama evet. Üremenin kişiye katkı sebebi sayısal çoğunluk olabilir. Karmaşık canlıların ise bölünme ile sayı arttırması mümkün olmayacağına göre bazı hücrelerin bölünerek yine karmaşık bir canlıyı varetmesi gerekli. Bunada üreme diyoruz zaten