Ben sizin yerinizde olsam bir kaç saatimi ayırarak mahkemeye gider ifademi hakim karşısında veririm. Şikayetçi iseniz şikayetçi olduğunuzu söylersiniz ondan sonra gitmeseniz de birşey olmaz diye düşünüyorum.
Davacı adama niye zorla getirme olsun, kapına polis gelir falan demişler bir de, ne cahil adamlar var, 2 kişi yazmış bir de bunu. Mahkemeye avukatını gönderir yine gitmez. Herkes hukukçu olmuş.
Mahkemeye avukatını gönderirse avukatta vekaleten işlem yapar, tabi ki o halde gitmek zorunda değil. Gel gelelim hiç bir mazeret göstermeden gitmemek olursa 2. mahkemede hakim der ki polis zoru ile getirilsin yani göz altına alınarak.
Her davacı haklı mı? İftirası var bilmem neyi var. Hakim şikayetçinin şikayetini bizzat dinlemek ister. Bu 30 saniyede olsa. Hadi o gelmezse avukatı gider oda o gitti yerine geçer. Hukuken Sanık ben suçluyum bunu yaptım dese bile hakim kamu vicdanı adına gerçek suçlu o mu diye bunun araştırmasını yapar. Kaldı ki birisi bir kişi hakkında bu kişi ban aböyle zarar verdi dedi diye hemen ceza vermez.