Ah be hocam çok yanlış anlamışsınız dediklerimi.
Zaten hiçbir varlık bireysel olarak bundan milyonlarca yıl sonrasını düşünerek üremiyor bundan bahsediyorum.
Üreme fenomenini, bu mekaniği apayrı turarak söylüyorum ki üremek aslında milyonlarca yıl sonrasını düşünmektir. Ürerken sen bunu düşünerek yapmıyorsun zaten bir canlı olarak evrim bunu düşünmüş ve senin yerine üreme mekanizmasını geliştirmiş bundan bahsediyorum.
Üremenin canlılığa ve evrime faydası aşırı büyüktür ama bireysele indirgendiğinde bir canlı için 100 tane zararı varsa 1 tane faydası vardır.
Yani bireysel olarak üremek inanılmaz anlamsız, faydası olmayan absurd bir olay...
Evrimsel prosese faydası olsun diye de üremediğini düşünürsek hiçbir canlının yani bu bilinçle olmadığını düşünürsek, doğrudan bu kod dışarıdan alınmış gibi adeta.
Benim bulduğum en mantıklı önerme bir arkadaşın milyonlarca yıllık süreci düşünerek üremenin tesadüfen ortaya çıkması ve canlıların kodlarına "faydalı" olarak işlenerek yerleşmesi.
Onun dışında herkesin dediği aynı şey, üremenin evrimsel sürecinden bahsediyorlar yine
Hocam üremeyen şey canlı değildir. Canlılıpım temel vasıflarından biri kendi kopyalarını yaratabilmesidir. Bir molekül kendini kopyalamaya başlamış. dna ve rna. Tüm canlılar kendini kopyaşayabilen bu molekülün tekamülü ile ortaya çıkmış.
çünkü kendini kopyalayamayan ve ölmeyen canlılar evrim geçiremez. evrim geçirmeyen canlılar da değişen şartlara uyum sağlayamaz ve yok olurlar.
evrimsel sürecin kendisi bile avantaj sağladığı için var. ve kazandığımız tüm özellikler bu evriö sürecinin ürünü. evrim de rastgele ortaya çıkan değişikliklerden faydalı olanların popülasyonda baskın hale gelmesi.
ilk başlarda canlılar eşeysiz ürüyorlardı. sonra eşeyli üremenin avantajları olöaşı ki eşeyli ürer hale geldiler.
ama tüm canlılarda dna ve rna olduğuna göre üreme sonradan eklenmiş bir özellik falan değil. dna ve rna nın zaten bütün alameti farikası kendini kopyalayabilmesi. üreme canlının kendi genetik kopyalarını üretmesi.
dna öncesinde başka bir yaşam şekli bilmiyoruz. o yüzden üreme sonradan eklenmiştir diyemeyiz. zaten dna kendini kopyalayabildiği yani üreyebildiği için canlılığın temeli olmuş.
yani canlıların kendi kendine varolup yok oldukları üremedikleri bir canlılık şekli varolamaz. o yüzden üreme sonradan kazanılmıştır denilemez. sonradan rastlantısal olarak kazanılan şey üreme çelitleridir. ilk başta basitçe hücre bölünmesi ile üreme vardı. ki zaten bir hücre bölünemiyorsa ona canlı bile demek mümkün olmazdı. çünkü tek başına varolur ve yokolurfu.