Bilim belki haklıdır bilemem. Bu konularda @BetaHouse; arkadaşın binde biri kadar bilgim yok.
Bildiklerim kendi ilgi alanım ile sınırlı. Ne bugüne kadar bu konuları merak ettim. Ne de araştırdım.
Ama inanmak bana huzur veriyor. İnançta bulduğum huzuru hiçbiryerde ideolojide bulamadım.
Gerçekten ölümden sonra yaşamın olmasını istiyorum. Suçsuz masum iyi insanların bu dünyada göremediği mutluluğu orda yaşasın istiyorum.
Benim inancımda bana en çok etki eden konu epifiz bezi.
Her insanın vucudunda bilimin henüz keşfedemediği bu organın olduğuna inanıyorum. İnsan öldüğünde bu organı kullanmaya başlayıp başka aleme geçecek.
Peygamberler evliyalar mesela bu organı kullanıp dünyada bir yerden başka yere gidebilmiştir. Hatta evliyalar bu duruma vakıf olabilmiştir.
Paygemberler ise dünya dışı bambaşka boyutlara alemlere bu epifiz bezi ile görebilmiştir.
Bilim elbetteki bu dünyadaki birçok şeyi zaman içinde cevabını bulabilecek.
Ancak biliminde aciz kalacağı metafizik kurallarının olmadığı binlerce şeyin olduğuna inanıyorum.
Hanefi mezhebinin kurucusu İslam düşünürü Ebu Hanefi'nin dediği gibi;
Bilmediğim şeyleri ayaklarımın altına serse idim, başım göğe ererdi.
Ben arkadaşın bahsettiği çelişkili ayetlerin de aslında doğru mı yanlış mı ne demek istediğini de araştırmadım.
Ama içimdeki sese inanıyorum ve mutlaka çelişkili yanlış olarak bahsedilen ayetlerinde aslında o şekilde anlamı olmadığını düşünüyorum.
Bir Suriyeliye sormuştum. Sizin diliniz Arapça. Kuran'ın anlamını biliyor musun?
Yok demişti. Kuran günümüz Arapçası ile gönderilmedi. Kuran'daki birçok kelimenin anlamını bilmiyoruz demişti.
Diğer bir konu; Kuran'da mesela Arapça dışında başka dillerden kelimelerinde olduğu konusunda, Belki yüce Allah öğrenmemizi istediği kadarını öğrenmemizi istemiştir.
Sonuç olarak düşüncem, Muhakkak Biliminde hiçbir zaman cevabını bulamayacağı sonsuz sorunun olduğuna inanıyorum.