Rutherford adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnanç değil antitez sürün ortaya hocam, tartışalım. Siz ben buna inanıyorum diyorsunuz tartışma ileri gitmiyor.

Size aktarmak istediğim temel nokta, evren entropiyi yani kaosu artırmak için elinden gelen her şeyi yapar. Yaşamı desteklemek de buna dahil. Yaşamın kendi içindeki dinamiği farklı etmenlerle iç içe tabi ki ancak ana fikrin bu olduğunu düşünüyorum.
Hocam Simülasyon veya bir çocuğun proje ödevinde olduğumuza inanıyorum diyorum bana "gayet de çürütülebilir" dediniz bir anda, konu bu değildi. Bir simülasyonun ya da basit bir çocuğun proje ödevinin içerisinde olmayı nasıl net bir şekilde çürütebileceğinizi de anlamadım. Bu bir inanç yani ne ispatlayabilirim bunu ne de çürütebilirim. Dark matter'dan, bir elektrona kadar Newton kanunlarına kadar her şey bu simülasyonun içinde, bir çocuğun proje ödevinin içinde olamaz mı?

Sizin dedikleriniz daha çok Schrödinger'in varlığın, kimyanın ve biyolojinin de fiziksel yasalar ile açıklanabilmesini öne sürmesi ile aynı, ancak siz Entropi konusunda çok sabit fikirlisiniz ve direkt olarak kesin bir yargıyla evrendeki her şeyin, atom altı evren ve gözlemlenebilir evren de dahil olmak üzere entropi ile bağlantısını kendiniz kurguluyorsunuz. Buna da saygı duyarım, bu da bir görüş ve paradigmadır benim gözümde. Ama biraz ön yargılı ve sabit fikirlisiniz. Bilimde kesin diye bir şey yoktur. Yasalar bir yüzyıl sonra hatta belki de bir on yıl sonra çok kolay başka bir yasa ile çürütülebilir.

Siz hem bu konuda çok eminsiniz hem de ne ispatlanabilir ne de çürütülebilir olabilecek bir konuda yani ampirik olmayan bir konuda gayet de çürütülebilir diyebilecek kadar da sabit fikirlisiniz bu konuda. O yüzden ben konumuza dönmek istiyorum. Üremenin bireysel olarak canlıya hiçbir avantajının olmaması.

Benim inancım ancak bunu şu şekilde açıklıyor. Simülasyonda veya bir çocuğun proje ödevinde evrim araştırılıyor yani bulunduğumuz dünyanın ana konusu evrim. Üreme fenomeni de bu kişi tarafından canlılığa kodlanmış. Aynı şunun gibi: "Oyunda acaba NPC'lere normalde hiçbir faydası olmayan bir özellik versem ancak bu özellik gelecekte çok faydalı olabilecek bir şey olsa nasıl olur" gibi.

İleride düşüncem ve inancım değişebilir mi tabii ki, bilim gibi değişebilir. Bilim sonuçta cumulative bir şey ve bilim ilerledikçe benim düşüncelerime, inancıma etkisi de olacaktır muhakkak.