Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam dediklerinizi pek bağlamayadım kusura bakmayın

bence sizde pek bağlayamadınız ki aynı cümlelerin farklı varyasyonlarıyla denemeler yapıyosunuz

şunu desen anlarım
son model telefon aylık 50$ olabilir ama son model yapay zeka aylık 50$ olamaz.

neyse kafa karışıklığınızı anlıyorum insanlık için daha çok yeni bi olgu bu. zamanla oturacaktır.
Sizin basit idrak edebilmeniz için aynı mantığı bir kaç farklı örnekle açıkladım. Yine anlamamışsınız.

Ben bu yapay zekanın , ne kadar para kazandıracağını, ne kadar işlevsel olduğunu, ne kadar yaratlı olduğunu konuşmadım.

Bu birimin yüksek olduğunu söyledim.

Siz benim birimin yüksek olduğunu söylediğim yoruma “alırlar kâr ederler, kullanırlar yatırım budur” tarzı bir yorum yazdınız.

Bende dedim ki, benim mesajımla sizin verdiğiniz yanıtın arasında bir bağ yok. Bu bağ olsaydı, bir şeyin fiyatı pahalıysa pahalıdır diye bir kaç örnekle açıkladım.

Yetmez diye bir daha başka benzer örnekle açıkladım.

İki örneğimin benzer olduğunu fark etmişsiniz güzel ama mesajı yine anlamamışsınız Kimin kafası karışık bence kendinize dönüp bir bakın.

Bem ilk yorumumda eğer deseydim ki “ne yazılımcılar var onlara para veririm daha iyi” sizde bunun üstüne “bu program böyle böyle kazandırır bunu alın daha mantıklı işiniz için, bu parayı hemen çıkartır vb” eyvallah.

Ama benim bu fiyatın yüksek olduğunu söylediğim mesaja siz ilgisiz alakasız bir mesaj atıyorsunuz.

Bir kaç farklı örnekle irdeliyorum, örnekleri fark edip içeriği yine anlamıyorsunuz. Bakın tekrar 2.ye aynı şeyi yazdım.

Ben a konusundan bahsediyorum, siz b konusu. İkisi arasında normal kullanıcı için çok fark var.

Ben kullanıcı olarak 50 dolara ayda telefon, 100 dolara ayda araba alıyorsam.
Bu uygulamaya 50 dolar pahalıdır. Bana pahalıdır ben kullanıcıyım normal kullanıcı.

Siz ne diyorsunuz, “matematik basittir, chatgpt kazandırır o yüzden yatırım yapar karşılığını alırım”

İyi de benim yazdığım ile sizin yazdığınız bu mesaj arasında ki bağ nedir ?

Ben yazılımcı değilim. Abd nin veya dünyanın %99undan fazlası yazılımcı değil. Chatgpt sadece birileri kodlama yaptırsın para kazandırsın diye mi üretildi?

Bence kafanız karışık, bunlar yeni kavramlar olduğu için, robota kod yazdırmaktan başka işlevi yok zannediyor olabilirsiniz. Zamanla umarım hem konular arası bağları kurar hemde yapay zeka ile ilgili sadece kodlama yapmadıklarını ve herkesin kullanımı için planlandıklarını fark edersiniz.