Kendindeki şuuru evrene uygulama hatasını yapıyorsun.
canlılık nedir?
Kendini kopyalayabilen biyokimyasal reaksiyonlar bütünüdür.
Kendini kopyalayamayan kimyasal reaksiyonlar yok olmaya mahkumdur.
biz kendini kopyalayabilen reaksiyınların devamıyız.
biz 3 milyon yıl sonrasını düşünerek üremeyiz.
sen yemek yerken de 3 gün sonra ihtiyacın olan vitamini düşünerek yemezsin.
evrim sürecinde doğru davranışlara verilmiş bazı ödül sistemleri var.
mesela yavru bir hayvan görünce şefkat hissedersin.
kendi yavrun olunca ona sarılınca mutluluk hissedersin.
oksitosin denilen bağlılık hormonu salgılarsın.
tıpkı güzel bir hamburger yediğinde mutluluk hormonu sakgıladığın gibi.
yani çocuk yapmamızın nedeni hormonal ve sosyal olarak buna güdülenmemix.
çünkü kadınlar hamile kalsın diye sэкs zevkli bir iş, çocuk yapmasan da cinsellik yaşamak istiyorsun.
çünkü cinsellik de yemek yemek gibi bir ihtşyaç ve karşılanmadığında stres yaşarsın.
mesele şu.
csnlılık evrim dediğimiz bir tekamül halidir.
bir bayrak yarışıdır.
atalarından gelen genetik kodları biraz değiştirip çocuklarına aktarırsın.
sen ölsen de dünyadaki imzan yaşamaya devam eder.
çocuk yapmazsan bayrak yarışında düşerek yarışı tamamlayıp diskalifiye olan yarışçı gibi kaybedersin.
yani gerçek ölüm ve yokoluş genetik mirasını devam ettirememektir.
ama insanların şahsi olarak çocuk yapmanın sebebi genetik misrası devam ettirmek değil.
genetik mirası devam ettirmenin zevk veren yanlarının ve sosyal avantajlarının olmasıdır.
yani neden yemek yiyorsun sorusu ile neden çocuk yapıyorsun sorusu aslında aynı sorudur.
çünkü evrim yemek yemek ve çocuk yapmak eylemlerini motive ermek için mutluluk hormonları ile ödüllendirmiş,
Ah be hocam çok yanlış anlamışsınız dediklerimi.
Zaten hiçbir varlık bireysel olarak bundan milyonlarca yıl sonrasını düşünerek üremiyor bundan bahsediyorum.
Üreme fenomenini, bu mekaniği apayrı turarak söylüyorum ki üremek aslında milyonlarca yıl sonrasını düşünmektir. Ürerken sen bunu düşünerek yapmıyorsun zaten bir canlı olarak evrim bunu düşünmüş ve senin yerine üreme mekanizmasını geliştirmiş bundan bahsediyorum.
Üremenin canlılığa ve evrime faydası aşırı büyüktür ama bireysele indirgendiğinde bir canlı için 100 tane zararı varsa 1 tane faydası vardır.
Yani bireysel olarak üremek inanılmaz anlamsız, faydası olmayan absurd bir olay...
Evrimsel prosese faydası olsun diye de üremediğini düşünürsek hiçbir canlının yani bu bilinçle olmadığını düşünürsek, doğrudan bu kod dışarıdan alınmış gibi adeta.
Benim bulduğum en mantıklı önerme bir arkadaşın milyonlarca yıllık süreci düşünerek üremenin tesadüfen ortaya çıkması ve canlıların kodlarına "faydalı" olarak işlenerek yerleşmesi.
Onun dışında herkesin dediği aynı şey, üremenin evrimsel sürecinden bahsediyorlar yine