DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu da bir düşünce saygı duyarım. Bir yaratıcının canlılara verdiği ortak özellik olarak da düşünülebilir. Tabii bu islamiyetin tanımladığı Allah ya da Museviliğin tanımladığı tanrı ya da Kronos, ve diğer gelmiş geçmiş dinler ile alakalı mıdır değil midir... Benim görüşüm bir yaratıcı yapmış olabilir hatta basit bir çocuğun proje ödevi dahi olabiliriz.
Teşekkür ederim saygı duyduğunuz için. Ben kendi inandığımı paylaşayım seve seve:

İlk insan ve ilk peygamber olan Hz. Adem 'den son peygamberimize kadar, tüm peygamberlerin ısrarla vurguladığı ilah, aynı ilah: Kendinden başka ortağı olmayan, tek, en büyük, her şeye gücü yeten, ilmi sonsuz, şekil veren, merhameti de geniş ama aynı zaman da azabı da büyük olan, her türlü kusurdan uzak, yerde ve gökte ne varsa hepsini yaratan, imtihan etmek adına yarattığı insanları da ölümünden sonra diriltecek olan ilah. Hristiyanlık, yahudilik gibi çok fazla takipçisi olan inançların da kökeni aslında budur. Zamanla, yıllar geçtikçe insanlar bu dinlere kendilerinden bir şey kata kata, dinler bozulmuştur. Ve en son din, en son kitap ile bu hatalı düşünceler düzeltilmiştir. Örneğin Allah'ın oğlunun asla olmayacağı, Allah'ın tek başına yarattığı, eşi ve benzerinin bulunmadığı, doğurmadığı ve doğurulamayacağı, Kur'an içerisinde belirtilmiştir.

İşte bu tek olan ilah; yarattığı canlıların kodları içerisine de üreme içgüdüsünü eklemiştir. Ben buna iman ediyorum. Ve şuna da kesinlikle inanıyorum. Bir insan, gerçekten iman etmek isterse ve detaylı bir şekilde araştırma yaparsa, Allah ona yardım eder. İmanı nasip eder.

Herkese saygılarımla