Üst not: Çoğunluk sanırım "çocuk sahibi olmak" ile karıştırdı konuyu. Daha bilimsel olarak yaklaşın lütfen arkadaşlar, çocuk sahibi olmak değil konu "üremek".
Asla kainattaki en küçük ve en büyük oluşuma ulaşamayacağımızı düşündüğüm gibi canlılığın üremesindeki mantığı da bir türlü anlayamıyorum.
Hayat gerçekten bunları düşününce inanılmaz derecede mantıksız gelmeye başlıyor ve gözümde her şey daha da değersizleşiyor.
Düşünün bir canlı neden üreme gereği duyuyor. Basit bir cevap vereceksiniz "neslini devam ettirmek için", "canlılık özelliği taşıyabilmesi için bir 'şey'in üreme, kendini kopyalama özelliğine ihtiyacı vardır" yazacaksınız ama bunlar hiçbir şeyi açıklamıyor. Bir canlı neden neslini devam ettirmek istesin, bu istek ve içgüdünün kendisi için hiçbir anlamı ve faydası yok ki. Sonuçta ölüp gidecek, üremek onu ölümsüz yapmayacak. Hatta sırf üremek için enerji tüketecek ve daha pek çok dezavantajları...
Günümüze bakarak yorumlamayalım arkadaşlar, bahsettiğim ne sadece insanlar ne de bildiğimiz hayvanlar. Tüm kainat nezdinde düşünüyorum. Çok garip bir şey var burada tüm canlıların belki de en önemli ortak noktası üreyebilmek, çoğalabilmek. Tüm canlıların içinde bu istek var. Sanki varoluşun başından beri ana özelliklerimiz belirlenmiş, burada Allah veya başka bir tanrıdan bahsetmiyorum, bir simülasyon dahi olabilir bu. Üreyebilmek tüm canlıların gelişebilmesi için mükemmel bir buluş gerçekten. Çünkü hiçbir ilkel varlık sadece tek bir yaşam üzerinden ölümsüzlüğe ulaşamaz, kendini geliştirecek kadar yeterli yaşamı olmaz. Ama ÜREYEBİLMEK... Muhteşem bir şey gerçekten. İnsanları düşünün nereden nereye geldi, aklınıza gelebilecek tüm canlıları düşünün, evrimsel süreçte hepsi milyonlarca yıllık genetik aktarımları nesillerinin devamı sayesinde oluştur. Eğer canlılar üreyemese dünyada canlı hiçbir şey kalmazdı...
Burası böyle canlılar üreyemese evrende canlı hiçbir şey kalmazdı doğru fakat... Bir canlı kendisinden milyonlarca yıl sonra evrimleşmiş ve çok daha gelişmiş neslini niye düşünsün ki? Bu isteğin kaynağı ne çok çok merak ediyorum ve ben git gide Simülasyonda yaşadığımızı hissetmeye başlıyorum. Sanki bizim milyonlarca yılımız birisi ya da birilerine bir-iki saat geliyormuş da aynı çok sevdiğim "Spore" oyunundaki gibi bizimle oynanıyor ve gelişimlerimiz izleniyormuş gibi hissediyorum. Ya da dünya ve evrenin ta kendisi üstün bir varlığın çocuğunun proje ödevi dahi olabilir...
Ek not: Üremek milyonlarca yıl sonrasını düşünebilmek, geleceği düşünmek demek. Canlılar niye geleceği düşünür ki? Bir virüs niye geleceğe yönelik bu eylemi gerçekleştiriyor ve kendini kopyalıyor mesela? İlkel bir canlı hayal edin insan değil, basit bir canlı milyonlarca yıl sonrasını düşünerek bir eylemde bulunabilir mi? Üremek tam olarak bu demek çünkü. Çok uzak geleceğe yönelik bir şey üremek. (Birçok kişi burada ne demek istediğimi anlamadı, canlı milyonlarca yıl sonrasını düşünerek ürüyor sandı. Üremenin evrimsel mantığını izah etmeye çalışıyordum yani aslında tam anladığınızın tersi, insan değil, insan kadar bilince sahip olmayan canlılar bunu düşünebilir mi? Hayır. O zaman niye ürüyorlar? Kasıt buydu.)
Özellikle
@BetaHouse; hocamızın görüşlerini dinlemek isterim.