FrknYLMZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yahu ben fizyoloji diyorum, insan sağlığı diyorum siz hala ödem de ödem diyorsunuz. Takviyeci edici gıda falan değil de direkt tıbbi amaçlı kullanılan ilaç önerisi yapmaya ne zamandan beri başladı diyetisyenler bilmiyorum ama öneriyor olabilirler. Bakın siz de öneriyorsunuz ve üstelik sanırım diyetisyen değilsiniz de. Zaten herhangi bir sorunda da direkt olarak testleri alıp diyetisyenlere gidersiniz ve tedavi olursunuz değil mi? Sizin düz mantığınızla kilo ile yağ dokusu muhakkak ki doğru orantılıdır. Yağları eritmenin en iyi yolu ağzınıza besin olarak hiçbir şey girmemesidir. Buyrun deneyin madem en iyi kilo verdiren yöntem sağlıklı mıdır değil midir hep beraber görelim.
Ustlerde soyledikleriniz beni baglar. Onlara cevap vermiycem de en son kisim ilgimi cekti. Yaglari eritmenin en iyi yolu... Agza besin olarak neyin ne kadar girmesi gerektigi... Saglikli kilo verme yollari... Siz hic 150 kg ustu olmadiniz sanirim. Biryerden sonra saglikli veya sagliksiz kilo vermek sadece mucizedir. Morbid obez olmanin getirdigi psikolojik yıkımı siz bilemezsiniz. Fizyolojinin zarar gormesi, metabolizmanin bozulması, sağlıksiz olmak... Bunlar kilo verme istegi ve ihtiyacı yaninda o kadar degersiz kalır ki. Bıçak altina yatıp midenizin, ki en onemli organlarinizdsn biri olan midenizin %83 ünün alınması ve 35 yasindayken 1 yasinda bebek midesine sship olmanin mecburiyet olması cok baska bir durum olması. Hocam ben neler yasadim. Biryerden sonra kilom gitsin de saglikli sagliksiz yontemler o kadar onemsiz ki diyorsunuz. Ben tabi ki diyetisyen degilim. Ogretmenim. Diyetisyen abisiyim. Desal veya cok dahs ileri tehlikeli yontemler artik son carelerdir. O da olmazsa zaten geriye tup mide ameliyati kalır. Ben geriye kalana basvurdum nihayetinde. Zaten son caremdi. 152 den 126 ya düştüm bugün 65. günüm. Desal tehlikeli degil hocam. Zaten aylarca kullanilmaz. Maksumum 2 3 haftadir ve 4 5 kg odem gitmesine yardımcı olur. Bunu da ben önerme hakkina sahibim. Doktor olarak reçete etmiyorum. Öneriyorum.