Etik, iş ahlakı, işin olması gerektiği gibi yapılması, iletişim, uzmanlık çoook fazla faktör var hocam. Türkiye'de tabii istisnalar vardır bunların hepsini düzgün yapan fakat Türkiye Pakistan ve Hindistan'ın bir tık üstü gibi geliyor hep.
Türkiye'de birisi işi olması gerektiği gibi yapınca dahi şükürler olsun diyoruz diğerlerini saymıyorum bile. Genelde uzman olmayıp, uzman gibi takılan, her şeyi bildiğini iddia edip parayı aldıktan sonra mesajlara dahi dönmeyen bir sorun olduğunda çözemeyen, çözüm için de ekstra para isteyen etik değerlerden yoksun iş ahlakı olmayan pek çok insan var.
Ben bir iş yaptıracaksam ya Japon'a ya da Avrupalıya yaptırırım şahsen. Bu insanlar aman benim hakkımda kötü düşünmesin, işimi en iyi şekilde yapayım diye düşünürlerken biz ise işi yapan kişinin keyfini hoş tutmakla uğraşıyoruz, aman şimdi bir şey demeyeyim de darılıp gitmesin falan diye uğraşıyoruz.
Yani kurunun yanında yaşta yanıyor

Evet bende forumda denk geliyorum 50 60 satır kod yazıp 2000 3000 liraya fiyat isteyenlere(yazılan sisteme hakimim) ama işini fiyatını düzgün yapan verenler de araya gidiyor maalesef