Merhabalar, uzun yıllar içerisinde bulunduğum ve ekibinde görev yaptığım insanlardan yola çıkarak bu yorumumu yazacağım. Metin2 dediğiniz şey şuan günümüzde paranız yoksa tutunabilecek bir dalınızın olmadığı bir oyundur. Yazılım ekibiniz yoksa, yazılım birimini yönlendirecek bilgiye sahip değilseniz yukarıda arkadaşın yazdığı şey %100 doğrudur. Dakikalar içerisinde paranızı kaybedeceksiniz. X platformda : Sağ sol blok 1920 x 1080 boyut, kenarlar 250 pixel. Haftalık yayın 10.000 ₺ gibi basit bir reklam ücreti var. Bu reklam ücreti metin2 oyunu için çok önemli olan bir siteden alınan ücrettir. Siteden kazanacağınız oyuncu sayısı nedir diye soracak olursanız? Çok az oyuncu sayıdır. Çünkü herkes sizin gibi sunucu açmaya kalktığı için ve bunu bu şekilde yapmaya çalıştıkları için oyuncuların metin2 sunucularına güveni kalmamıştır. Güveni ise nasıl sağlıyorlar? Asıl oyuncu kitlesi nereden kazanılıyor? Youtube üzerinde metin2 içeriği yayınlayan youtuberlardan. Çünkü oyuncular biliyor ki buraya verilen reklamlar, server bütçesinin yüksek olduğunu ve sunucunun sağlam olacağını gösteriyor. X ünlü metin2 youtuber'ı bölüm başı 4500₺ gibi rakamlardan başlayan fiyat ister ve sizinle sözleşme yapar, yaptığı sözleşme neticesinde atıyorum minumum 50bölüm olacak şekilde video yapacağım diyor. 225.000₺ sadece 1 adet youtubera ödeyeceğiniz reklam ücretidir. ( Ücretler değişebilir ortalama bu şekilde. ) Yani demem odur ki herkes bakıyor evet server sahipleri çok kazanıyor ama bu işe girmeniz için günümüz koşullarında şuan da bu bütçeleri ayırmanız gerekiyor. Tabi yazılım ekibiniz olmadığı sürece (hosting ekibi yazılım ekibi değildir.!) saniyeler içerisinde adınızın rezalet bir biçimde piyasaya yayılması an meselesidir. Nereden biliyorum bu kadar şeyi? Oynadığınız, oynadığımız yerli yabancı serverların yönetim ekiplerinde yer aldım. Yüzlerce durum ile karşı karşıya kaldım o yüzden heyecana kapılmayın, kapılacaksanız giderleriniz bunlar olacaktır. Server files bedeliniz(açıksız, sorunsuz, kaliteli), yazılım ekibi bedeliniz bunları dahil bile etmedim.