Selam dostlar, sarı tekir kedim var her sabah kalktığımda maalesefki masamdaki klavyemi faremi ve mause pedimi temizlemek durumunda kalıyorum çünkü ben yatmaya gittiğimde masaya çıkıp herşeyle oynadığı için ekipmanlarda siyah olduğu için tüy oluyor

Kedimi masanın üzerinden nasıl uzak tutabilirim acaba?
Yavruysa yine bir nebze şansınız var. Herkes kedilerin eğitilemez olduğunu düşünüyor ama köpeklerden daha zeki hayvanlar. Benim üç tane kedim var. Hepsine mutfakta masaya, yemek bölümüne filan çıkılmayacağını bilir. Salon yasaklı bölge mesela, kapı açık olduğunda girerler ama bizi görünce hemen geri çıkarlar. Çünkü zamanında yapmasını istemediğimiz şeyler için kızdık ve uyardık. Yapılmayacağını bildiği şeylere şştt deyince kaçıyorlar. Siz de bu şekilde eğitim verebilirsiniz eğer tam yetişkin değilse. Masayı çıkınca onu biraz sert bir şekilde uyarın. Veya masaya parfüm, kolonya gibi şeyler sürebilirsiniz kokuları pek sevmiyorlar duyarlı oldukları için. Ama bunlar geçici çözüm olur asıl yapmaması için onun masayı yasak olarak düşünmesi lazım. Yoksa alıştıkları şeyleri bırakmıyorlar yine çıkar yine dağıtır.
Bana da bir akıl verin. Ben ne yapabilirim?
Henüz 6 aylık. Önce mama ve kum kabından mamaları ve kumları döküyor. Sonra onlarla oyun oynuyor
Hocam kapalı tuvalet almanız lazım ve mamasını az az koyun yavru o kadar mamayı yiyemez zaten 2-3 gün bekleyince de sevmiyorlar bayatlıyor. Az az verin taze taze yesin daha iyi olur. Suyunu da sık sık tazelemenizi öneririm. Tuvaleti sürekli oradaysa çok ulu orta olmuş biraz daha kıyıya köşeye koyabilirsiniz ve kedi paspası var kapalı tuvalet ile paspas alırsanız tuvalet sorununuz düzelecektir.