Ben yurtdışındaki Hindistan 'lı seniorların space yayınlarına katıldım bir kaç defa: konsept genelde şu: Gerek Hindistan'dan olsun gerekse yurtdışından olsun herekese sırayla hak tanıyorlar mesela, Kimisi senior, kimisi mid-level kimisi de junior belki de başlangıç seviyesinde. Bir tane yermeye, ego tatminine denk gelmedim. Senior kişiler kısaca deneyimlerinin kilit noktalarını paylaşıyor, diğerleri de sırayla kendisini tanıtıp hangi alanda bilgi sahibi olduğunu söylüyor ve birbirlerine iş buluyorlar-paslıyorlar. Bu şekilde bir dayanışma ekosistemi kurmuşlar.
Evet bizde bilgi eksikliği, 3-5 bilgi öğrenip kendini yüksek görme mevzusu var.
Bu sebepten dolayı 3-5 bilgiyi 300-500 bilgiye dönüştürdüğü zaman senior oluyor aynı arkadaşlar. 3-5 ile bu egoyu yapan 300-500 ile neler yapmaz?
Çok kritik bir noktadan bahsetmişsiniz ve çözüm yok maalesef. Herkes tek başına yükselme çabasında. Gerçekten işe hakim olanlar da artık konfor alanını kaybetmemek için risk alamıyor. Kısa zamanda yanımdan 5 junior arkadaş ayrıldı. Adamlar sadece redis cacheleyi ezberleyip "piyasada bundan para kazanırım" fikri ile rest çekiyorlar. Gözünün önünde devasa bir mimari yapı kurdum ama nafile, sağ kulaktan girip sol kulaktan çıkmış. en ufak fırsatta bana rest çekme hevesindeler. Senelerdir yurtdışına yönelik bir remote ekip kurma çabası güttüm ama günün sonunda yine tek başımayım