Merhaba dostlar, bu konuyu okumadan önce kimsenin üstüne alınmasını istemem.

Öncelikle 24 yaşında, İzmir'de yaşayan ve geleceğine gözünü kırpmadan mantık çerçevesinde ve ocağımı tehlikeye atmayacak şekilde yatırımlar yapan birisiyim.
Hayalim ise gelecekte eşim ve çocuklarıma iyi bir hayat sürmek, baba olmaktır. Geri kalanında ise Dünya'daki kültürleri görmek ve çeşitli su sporlarıyla ilgilenmek isteyen aranızdan biriyim. Bulaşıkta yıkamışlığım vardır 16 saat ayakta çıraklık yapmışlığımda. Ama bazı insanlara gerçekten çok ama çok sinirliyim!

Konumuza gelelim,

Türkiye'nin neden gelişemediği, teknolojimiz ve çalışmalarımızın neden çok geride kaldığını sizlere kendi görüşümle anlatmak istiyorum.
Bazı arkadaşlarımızın gerçekten çabaladığını, zor durumlarda işler yaptığını burada bir yer edinmeyi amaçladığının farkındayım.
Ama bataklıkta olan hayatlar veya bazı durumlarda çırpınmak bizleri aşağa çekmekten başka hiç bir şey yapmaz!
Yani siz gece gündüz çalışıyorsunuz diye karşılığını alacağınız anlamına gelmiyor. Önemli olan doğru yolda mısınız bu önemli.
Binlerce insanın bildiği işleri pasif gelir/ana gelir edinirim arzunuzdan artık vazgeçin!

Forumda grafik tasarımcılar, yazılımcılar, aklınıza gelebilecek herkes işinin sadece %10'luk kısmına sahip gibi geliyor. Bu bir genelleme arkadaşlar.
O kadar çok şikayet konusu görüyorum ki.. herkes ufacık bir e-bookla veya izlediği 3 5 tane videoyla biyografisine uzman sıfatı ekliyor.

Çok uzatmadan sadete geleyim, bizlerin geri kalmasının tek sebebi kendimizi 2 3 bilgi ile bir halt sanmamız. Bırakın abi bu işleri.
Forum Letgo'ya döndü. Ne biri bilgisini paylaşıyor ne yardımlaşıyor. Bilende zaten doğru bilmiyor.
Sizden ricam kimsenin bilmediği, kendinizi gerçek anlamda geliştirebilecek işlere yönelmeniz.

Adamlar bir tasarımlar/çeşitli işler yapıyorlar aklınızı kaybedersiniz. Forumda hala ufacık bir .html veya .css sorusuna yazılımcıyım diyen adam yanlış ifade ediyor.
Bakın artık yapay zeka yerimizi alıyor. Yakın zaman içerisinde depolarda çalışan, garsonluk yapan, fabrikada görevli arkadaşlarımız işlerini Otomotlara teslim edecek.
Hatta şuan bile grafik tasarım, web tasarım gibi işlerin yerini boyutunda mobil uygulamalar yapıyor. Hatta buradaki arkadaşlardan 2 3 kat daha iyi iş çıkartıyor.

Bende forumda sadece Eğitim Veriyorum Canlı olarak, Bu işte uzmanım diyen adamla telefonda görüşüyorum 2. cümlede afallıyor.
Kendimi geliştirmek için eğitim veren arkadaşa konuyla ilgili bir soru soruyorum. Aldığımız cevap dolanbaçlı, eksik veya doğru değil.
Bulmuş sağdan soldan tıkıştırmış size de satıyor. Allah aşkına 100 TL'ye aldığınız bir eğitim size ne öğretebilir ? Yada piyasa altına yapılan bir iş sizin işinize ne kadar yarar?
Kartal gibi yükseklerden uçmak istiyorsanız bir işi adam gibi yapın.

Bugün bir aynaya bakın, kim olduğunuzu ve amaçlarınızı sorgulayın. Kimse kolay yoldan para kazanmıyor.
Kendinizi boş yere hırpalamayın boş işler için. Evet farkındayım bazen ne yapacağımızı bilmeden nereye gideceğimiz konusunda yanlış kararlar verebiliriz.
Ama rica ediyorum birazcık gözlemleyici olun. Ve kararlarınızı verirken lütfen tez canlı olmayın.

HERKESİN YAPTIĞI İŞLERİ YAPMAYIN YAPACAKSANIZ İSE MUTFAĞINDA ÖĞRENİN. VARSAYIMLARLA DEĞİL.
Bunlar sadece sizi kısa vadede çok fazla iş yüküyle cebinize üç beş kuruş para sokar. Bilmeyen adamında yüzünü güldürür.

Ekonomi patlak. Millette para yok. Parası olanında buralarda çok işi yok. O yüzden Yurtdışına hizmet vermek gerekli.
Yurt dışına bu forumda gerçekten iyi bir şekilde hizmet verecek sayısı parmaklarımızın sayısını geçmez. Buna bende dahilim.
Kendimizi ciddi anlamda geliştirmek ve ülkemize dışarıdan döviz sokmalıyız. O zaman istediğimiz hayallere kavuşuruz.

Kimse üstüne alınmasın arkadaşlar, işini hakkıyla yapan tüm herkese başarılar diliyorum.
Ben kendimi de hiç bir şekilde övmüyor veya bir şey olduğuma dair ifadede bulunmuyorum.
Genelleme yaparak konuşuyorum. Boş cevaplara da gerek yok. Herkes neyin ne olduğunu biliyor.

Gününüz güzel geçsin, keyifli forumlar.

EDİT# Burada güzel bir şekilde kendime bir çıkar hali bürünmeden bir yazı yazdım. Arkadaşlar sen çok biliyorsun hedasında beni eleştirmiş. Ben veya sen konuşma yapmadım. 'biz' olarak düşüncemi söyledim. Yazdıklarımın %100 doğru olduğu bir gerçektir. İşini iyi yapan insanlarada başarılar diledim. Ama tabikide her zaman olduğu gibi anlamadan gereksiz tepkiler gösterilmiş. Garip bir toplumuz bu yüzden bir arpa yol ilerleyemiyoruz.
Bardağın hep boş tarafına bakan arkadaşlara hayatlarında kolaylıklar diliyorum.