togg otomobilimiz yerli ve milli direksiyonda dünya lideri
Siz öyle diyorsanız konu kapanmıştır hocam
hocam ben onlarca marka duydum milli yerli diye lanse edilen

özellikle güney coğrafyaya inin araştırın görürsünüz.
siz olaya yanlış gözle bakıyorsunuz diyorum ve bunları yazdığınız şeylerden direk örnekleme yaparak yazıyorum
yazılımı dediniz direk size firma ismi verdim ve alt yüklenici o.
mercedes dediniz direk size neden milli değil açıkladım.
üretim hatası farklı bir şeydir endüstri de.
siz muhtemelen çok uluslu üretim yapan mega fabrikalarda görev almadınız diye düşünüyorum veya denetlemelerine katılmadınız sırf bu sektör için demiyorum genel olarak.
ben onlarcasına katıldım o nedenle üretim arge nedir nasıl olur gereksinimler nedir iyi bilirim.
bu araç pininfarina tasarımı ama şasesi bize ait e bunun testi olmayacak mı

güldürmeyin .
fren merkezi kullanılan elektrilkli motor performansı risk analizleri vs dolu proses var bu araç TOGG marka yeni bir otomobil o nedenle standart bütün testlere girmek zorunda özellikle avrupa abd satışı için gerekli iyileştirmeler ekstradan yapılmalı.
mesela şuan ki modeli ABD ye satamazsın en basit kedi gözü sinyal şartı var ABD de

bu modeli ABD ye satacaksan o minicik sinyali koyman lazım. yoksa bedavaya ver yine trafige çıkaramazsın.
dediğim gibi siz marka yazın ben hemen düşüncenizi çürütebilirim yada ekleme yapabilirim. çünkü yanlış düşünüyor ve görüyorsunuz.
tekrar söylüyorum düşünceniz bakış açınız yanlış ve üzgünüm ama yetersiz.
araştırmalarınız çok daha fazla yapabilirsiniz doğru kaynaklar ve temel yetkinliklerle en doğru sonuca ulaşabilirsiniz.
ben bu bilgi birikimime rağmen sizin gözünüzde vatan haini de olabilirim
Estağfurullah hocam hepimiz belli seviyelerde insanlarız sizin ya da benim düşüncem yanlış olabilir ancak vatan hainliği kavramının bu kadar ucuz bir şey olmadığını ikimiz de biliyoruzdur diye düşünüyorum. O yüzden böyle bir şeyi demem de haddime de değil. Bakın arge vs konusunda size katılıyorum ancak bir çok arabada var son kullanıcısından toplatılmak durumunda kalınan bunlara istinaden söyledim ben.
Belirttiğiniz şahısı eskiden bende takip ediyorsun, şimdi ismini gördüğüm yerde direk kapatıyorum. TOGG'a gelince. Araba yapmak bundan 100 yıl önce büyük marifetti ama şu anda değil. Şu andaki en büyük marifet insanların bineceği ucuzlukta ve kalitede araba yapabilmek. Diğer türlü herkes Ferrari, Massarati, Lamborgine ye binerdi. Dünyanda rekabetin en yoğun, kar marjlarının en düşük olduğu sektörlerin başında geliyor otomotiv. Yüzyıllık firmaların bile seneye çıkıp çıkmayacağı belli değil. Bence propagandaya harcayacak parayı AR-GE'ye harcayıp dünyada rekabet edebilecek ürünler çıkarsalar daha mantıklı. Tamamen özel sektör, siyasetten uzak bir şey olsaydı TOGG başarı olma ihtimali yüksek görürdüm ama üzülerek söylüyorum ki, propaganda amacıyla yapıldığı belli ve yaptık işte demek için zararına bir kaç yıl satıp sonrasında tarih olacak bir şey gibi duruyor. Bir ara satış fiyatı 70-80 bin euro olucak diye açıklama yapmışlardı. Çok tepki gelince geri çektiler. Kendi klasmanındakilerde rekabet edicek fiyatta olucak diye yeni bir açıklama yapıldı. Umarım vatandaşın alabileceği fiyatlarda olur ama düşük bir ihtimal.
Bu arabanın düşük fiyat olma ihtimali yok hocam ama yine de bir yerden başlamak gerekiyor diye düşünüyorum. Bu nedenle olumlu bir gelişme. Ama genel hatlarıyla düşüncelerimiz kısmen benzer.
Görüyorsunuz ve bizzat yaşamışsınız gayet kolay. Anormalliklerin, normalleştiği dönemdeyiz. İnsanları linçlemek, eleştiri yaptığında hakaret, küfür, tehdit bu kadar kolay işte. Sözümona vatanperver kisvesine bürünüp, değerlerine sahip çıkıyorlar.
Evet haklısınız maalesef işin kötü yanı da bir dava açsam hepsi özür dileyecek adamlar atar gider yapıyor
şu adamın profiline bakın sonra aynanın karşısına geçin biraz kendinize soru sorun fakat kafanızdaki sormak istediklerinizi değil her yönden sorular sorun yoksa yukardaki o yazdığınız 2 maddenin global olarak o kadar geçerli sebepleri var ki duyunca emin olun kulaklarınızı kapatırsınız ben bunları duymak istemiyorum diye ki zaten belkide öyle yapıyorsunuz.
Bu ülkede cumhurbaşkanı babayiğitler ararken sizin gibi düşünenler öyle birşeyin olması imkansız dendi çıktı babayiğitler
sonra yapamaz hemen dağılır organize olamaz denildi organize olundu
sonra fabrika kurulmaz dediler fabrikanın inşaatına başlanıldı
sonra fabrika açılışı olmaz dediler fabrika açıldı
sonra üretim olmaz dediler üretime başlandı
daha devam ediyim mi ?
bakıyorum senin yazdıklarına yok yerli değil yok herkes alamıyor yok efendim bunu herkes çıkarır. Şimdi vatan hainliği muhabbettini geçte sen bu durumdan baya bir müzdaripsin anlaşılan rahat ol ve bu girişim ile gurur duy.
Ayrıca böyle bir konunuyu tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum ve reportluyorum togg üzerinden siyaset yaparak vatan hainliğini anlatmaya çalışıyor...
@Report;
Hahaha burada da çıktı bir vatan haini tayfası

Hocam üzülerek belirtmek istiyorum ki vatan hainliği böyle bir şey değil. Ayrıca kimse arabanın kendisine bir şey demiyor. Eleştirdiğimiz noktalar farklı.
NOT : Konu o şekilde report edilmiyor mesajın sağ üst tarafındaki ünlem ile bunu da öğretmiş olalım en azından