Aynısı benimde başıma gelmişti hatta birileri şikayet etmişti başladık 5 yıl geriden döküman çıkar hesapla muhasebeci felan diye. Bende daha güzeli vergi dairesi ticaret yapıp yapmadığımı sormadan geriye dönük firma açmış adıma tabi yedik cezayı duruyor şuan vergi affını bekliyoruz ödeyelim diye.
hocam gitmemekle çok büyük hata yapmışsınız çünkü gittiginiz zaman uzlaşma şansınız oluyo. ben çagırdıklarında gitmemiş olsam bütün hepsini yazıp gönderceklerdi şimdi en azından düşürme fırsatı oldu.
Bu illa herkesi buluyor bulacak o nedenle verginizi verin arkadaşlar. Evet Demirören kredi alabilir vergisi silinebilir ama siz Demirören değilsiniz
kesinlikle büyük şirketlere ellemiyorlar senin benim 10 lirama takıyolar
Ben bu platformda bir çok arkadaşa yaptığı ticari kazançtan dolayı şirket açma tavsiyesinde bulundum ve başına gelebilecekleri anlattım ancak sizin bu konuyu açmanız çok iyi olmuş. Çünkü benim tavsiyelerime uymayıp çok büyük cezalar yiyenler oldu. İnşallah ufak bir ceza ve uzlaşma ile anlaşmaya varırsınız. Geçmiş olsun dileklerimle
Benimle çalışmanız veya başka bir meslektaşımla çalışmanız hiç önemli değil. Bu işi yapıyorsanız şirket açmanız lazım. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmayın iyi forumlar dilerim.
Bazen insanların aklında müşavirler müşteri kazanmak için söylüyorlar gibi bi durum oluşabiliyo bu yüzden pek takmıyolar müşavirlerin dediklerini fakat gerçekten çok büyük riskmiş için içine girince anlıyo insan bunu
Çok geçmiş olsun. Geriye dönük matrah arttırımı konusunda muhasebecinle mutlaka görüş. Hala şansın varsa işi vergi dairesine bırakmadan kendin halletmiş olursun. Emin değilim ama belki daha az zararla ve taksitlendirmeyle atlatabilirsin.
mayısta çıkacagını söylüyorlar büyük ihtimal mayısa kadar çözülmüş olacak benim durmum o yüzden bana yaramayacak gibi görünüyo.
belli bir yüzde yok hocam anandan babandan gelen parayı bile gelir görüyolar kazandıgınızdan çok daha fazlasını ödersiniz.
Hocam bu konuda uzman sayılırım. Öncelikle çok geçmiş olsun. Şikayet edilmişsiniz. Aşırı büyük meblağlar olmadığı sürece devlet araştırmaya almıyor. Ben 250 bin liraya yakın ceza yedim. Ertesi gün ödeyip kurtuldum beni zorlamadı ama devlet alması gerekeni aldı. Zaten faturasız iş yapmıyorum.
Altta yediğim cezaları paylaşacağım. inanın 21 kuruş için bile ceza kestikleri var.;
Aşağıdaki cezaların hepsi tek 1 kalemde geldi. siz siz olun hesabınıza gelen 1 tl için bile fatura kesmeyi ihmal etmeyin. sonuçları çok acı olur.
geçmiş olsun hocam dedigin gibi her kesilmeyen fatura için kdv cezası ödetiyolar. 1 tl bile olsa. Yani 100 işlem yaptıysan sırf 100k tl kdv cezası çıkıyo 2023 yılı için fatura kesmeme cezası daha yükseldi sanırım. bide bu rakamın üzerine daha 3-4 farklı vergi cezası çıkıyo. işin şakası yok gerçekten ama insan başına gelmeden anlayamıyor
Büyük şirketlerin vergilerini silip 3 5 kuruş kazananlara çökelim mantığı olduğu için herkes bu konuda farklı bir yorumda bulunuyor ayrıca işin bir de şöyle bir boyutu var 4-4 vergileri verdiğin zaman kar etmen çok zor.
Evet suanda karımın %50 sine çöküyo devlet öyle söyliyim ama baska çıkar yol yok ya hiç yapmayacagız yada buna ragzı olacagız.