-SEO konusunda domain alan kodlarının bir önemi var mı ? .co .fun vb.
direkt olarak yok, dolaylı olarak var. siz .fun siteye ne kadar güvenip tıklarsınız? serpteki kullanıcı davrranışlarının sıralamada önemi büyüktür, az tıklanma demek daha arka sıralar demektir.
-SEO konusunda en iyi ve hızlı tema sizce hangisi ?
şu hızlı tema olayı gereğinden fazla büyütülüyor, neyse, zaten forumda yirmi milyon tane konu var hocam okuyun onları tekrar sormanıza gerek yok
-SEO'da CloudFlare kullanırken Özel IP kullanmanın bir anlamı var mı ?
özel ip hem güvenlik hem de seo açısından avantajdır evet.
2 sorunun cevabı kısmen aynı zaten son soruna gelirsek, kesinlikle Dedicated sana özel IP kullanmalısın. Yoksa her zaman bir sorun veya sıkıntı ile karşılaşma imkanın var. Paylaşımlı IP SEO'da çok büyük sorunlar yaratır
1- Hocam google'ın metriklerinde local domain olmadığı sürece diğer domainlerin sıralamaya bir etkisi olmadığı yönünde bir ifade var. Şahsi fikrim ise hangi sıralamaya bakarsam bakayım .net veya .org dışında kalan domainleri sıralamada görmediğim sürece ben diğer domainlere yatırım yapmam. Olumsuz bir durum olduğunda da kafamı hep ona yorarım.
2- Hocam piyasada bir çok tema mevcut ben genelde sektörel olarak incelediğimde rakiplerim hangi temaları kullanıyor diye bakarım. Pagespeed değerlerini tek tek ölçümlerim absürt bir sonuç çıkarsa onun temasını kullanırım. Onun dışında da uzun bir süre jannah kullandım şu aralar favorim kadence ve generate press teması.
3. Hocam sunucunuzun lokasyonu hizmet alanına göre büyük önem arz ediyor. Cloudflare de ağırlıklı olarak amerika ve avrupa sunucularını kullanıyor. Dolayısıyla sizi hem hız bakımından hem de seo bakımından oldukça geriye atar. Cloudflare genelde google ads reklamı çıkacağım web sitelerinde tercih ediyorum ki ddos attack vs. yediğinde bir sıfırdan büyüktür mantığıyla bir savunma olsun. Onun dışında biri size takık değilse kimse seo daki siteye ddos attack yapmaz. O sebeple cloudflare kullanmanın da bir mantığı kalmıyor.
Bunlar benim şahsi tecrübelerim ve fikirlerimdir. Alanında uzman arkadaşlar yanlışlarımı veya eksiklerimi tamamlarsa bende öğrenmiş olurum.
Saygılarımla
Cloudflarede proxy yayın yaparken, dedicated olmasının bir önemi var mı ?
1-) Bir önemi yoktur. Uzantılar sanıldığı kadar çok bir fark ettirmiyor. .info bir domainin bile ilk sırada olduğunu görmüştüm.
2-) Bu sizin içeriklerinize de bağlıdır. Her şey temanın hızına bağlı değildir. Host ve sunucu (arka plan) tarafındaki optimizasyonda buna etkendir.
3-) Evet, vardır. A Class IP'lerin daha etkili olduğu kanıtlanmıştı.
-SEO konusunda domain alan kodlarının bir önemi var mı ? .co .fun vb.
elbettev var com.net herzaman daha iyi index alıyor yıllardır tecrübe ettim
-SEO konusunda en iyi ve hızlı tema sizce hangisi ?
jannah derim başka bişey demem
-SEO'da CloudFlare kullanırken Özel IP kullanmanın bir anlamı var mı ?
kesinlikle ip ve classları çok önemli ayrıca paylaşımlı hosting kesinlikle kullanmayın özel ip olsun
1- yok
2- generatepress ama gerekli optimzieyi sağlarsan tüm temalar olur.
3- dedicated ip seo icin onemli
Cevaplar için çok teşekkür ederim.
Ama CloudFlare Proxy durumundayken A Class IP'nin ne gibi bir önemi olduğunu tam anlayamadım.