1- Hocam google'ın metriklerinde local domain olmadığı sürece diğer domainlerin sıralamaya bir etkisi olmadığı yönünde bir ifade var. Şahsi fikrim ise hangi sıralamaya bakarsam bakayım .net veya .org dışında kalan domainleri sıralamada görmediğim sürece ben diğer domainlere yatırım yapmam. Olumsuz bir durum olduğunda da kafamı hep ona yorarım.
2- Hocam piyasada bir çok tema mevcut ben genelde sektörel olarak incelediğimde rakiplerim hangi temaları kullanıyor diye bakarım. Pagespeed değerlerini tek tek ölçümlerim absürt bir sonuç çıkarsa onun temasını kullanırım. Onun dışında da uzun bir süre jannah kullandım şu aralar favorim kadence ve generate press teması.
3. Hocam sunucunuzun lokasyonu hizmet alanına göre büyük önem arz ediyor. Cloudflare de ağırlıklı olarak amerika ve avrupa sunucularını kullanıyor. Dolayısıyla sizi hem hız bakımından hem de seo bakımından oldukça geriye atar. Cloudflare genelde google ads reklamı çıkacağım web sitelerinde tercih ediyorum ki ddos attack vs. yediğinde bir sıfırdan büyüktür mantığıyla bir savunma olsun. Onun dışında biri size takık değilse kimse seo daki siteye ddos attack yapmaz. O sebeple cloudflare kullanmanın da bir mantığı kalmıyor.
Bunlar benim şahsi tecrübelerim ve fikirlerimdir. Alanında uzman arkadaşlar yanlışlarımı veya eksiklerimi tamamlarsa bende öğrenmiş olurum.
Saygılarımla