opyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kerdeşim benim ya sen istdiğin şeyi tam tarif edemedin ya bu arkadaşlar anlamadı yada ben anlamadım. sen diyorsun ki site başına 4cpu yani sen 25 site kuracaksan 100cpu mu yapar bu ben mi yanlış anlıyorum. çünkü yazında diyorsun ki 25-30 site civarı max site barındıracağım site başına 4/8 cpu aynı zamanda site başına 4/8 ram istiyorsun. e şimdi 25 site olacaksa en düşükten bile olsa 100 cpu yapar. Şunu desen anlarım reseller lazım 4/8 cpu ramde keza buna nazaran 4/8 gb site başına dediğin zaman işler değişiyor. karşılayıp karşılamamak değil yani konu. parasını verdikten sonra kralını karşılarızda 100 core 100gb gibi bir sistemin fiyatı için 400-500 tl gibi bir fiyat komik bile kalmaz. hani yazdığının farkına varırsın diye çabalıyorumda alınganlık yapıyorsun. yoksa dediğin gibi tartışma yaratacak bir olayım filan yok.
Ben izahat etmeye çalıştım. Anlatamadım. Sektör de 2 GB ram 2 cpu adı altında 10 siteli resellerlari ortalam 70 arti KDV gibi bir fiyata veriyorlar. Ama CPU yu da ram i de sürekli yoğun kullanamazsınız. Sözleşmelerinde var. Anlık yüksek kullanımlara izin var. 40 siteyi 300 artı KDV ye veriyorlar. Kendisi benim dediğimin iki-dort katı yükseği istiyor. 500 TL bütçe diyor. Ben aynı şeyi istesem en az 1.000 TL derim. O da 4 GB ram de sürekli kullanım olmayack şekilde verilir.