Şöyle anlatayım anlattıklarınız doğru ancak keşke söylediğiniz şekilde olsa idi, forum sitesinde bir üyenin karikatör paylaşması yüzünden dolayı sanki site sahibi paylaşmış gibi bir arkadaşım yargılanıyor.
Sitedeki içerikten dolayı site sahibine ulaşılmıyor yer sağlayıcısı olmasına rağmen, anlaşma sağlanmadığında dolayı direkt mahkeme oluyor ve mahkeme süreci devam ediyor ve yer sağlayıcı belgesi var mı yok mu diye soruluyor mahkemede anlayacağınız yer sağlayıcı olsa idim sizin anlattıklarınız yer sağlayıcısı hosting firması olması gerekiyor ancak forum sitesi yada üyeler tarafından içerik paylaşan siteler için ne yapılmalı sizce mesela r10 içerik sağlayıcı mı yer sağlayıcısımı r10 yer sağlayıcısı olarak gözüküyor demekki alınabiliyor.
Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için başka bir fikriniz varmı sizin söyledikleriniz mahkeme olduğu için çürüdü malesef
üyenin bilgilerini verelim denmesine rağmen tam olarak bir çözüm üretilmiyor hala suçlu gibi gözüküyor arkadaş
bizde yer sağlayıcısı belgesi alarak bu sorundan kurtuluruz diye düşünüyorum sence bu söylediklerime göre ne yapılmalı var olan bir mahkeme var ve sizin anlattıklarınız biraz çelişki yokmu olayda
Öncelikle, sitenizde paylaşılan bir durumdan dolayı savcılık size geldiği an zaten siz de mahkemeye dahil olmuş oluyorsunuz.
Yani ben size mahkemeye dahil olmayacaksınız demedim, paylaşan kişinin bilgilerini vereceksiniz ve doğal olarak siz de dosyada olacaksınız ama asıl paylaşım yapan suçluya karşı asıl yargılama gerçekleşmiş olacak.
R10 eğer kendi sunucularında barındırılıyor ise (co-location) o zaman yer sağlayıcısı belgesi zaten olacaktır.
Yer sağlayıcı belgesi alamazsınız demedim hiçbir mesajımda
Alsanız da bu sizin üzerinizden bir yük almıyor dedim, Yargılama sürecinde değişen hiç bir şey yok kısacası. Retweet bile yargılamaya dahil olan birşeyken, sizin sitenizde paylaşılan içeriği yasak ise bir an önce kaldırmamanız da suç. Bu yüzden bu dosyada bulunmama ihtimaliniz zaten yok.
Sorunlarla karşılaşmamak için yurtdışından offshore hosting, offshore sunucu, offshore ödeme sistemleri ile ürünler kullanmalı ve bilgilerinizi paylaşmamalısınız. Bahsettiklerinizden dolayı bir içerikten dolayı suç işleniyorsa ve siz de bu içeriği kaldıramayarak yayınlamaya devam ediyorsanız, yazan kadar siz de suçlu olacaksınız Türkiye'de.
Umarım şimdi daha iyi anlatabilmişimdir
Siz yine de illa belge alıp kendimi devlet kayıtlarına aldırarak daha da ifşa etmek istiyorum diyorsanız o zaman konu daha fazla dağılmadan ilk mesajınızı yanıtlayayım. Sorularınızdaki sırayla;
-Hizmet Türünüz: Site Barındırma
-Disk Alanınızı ve varsa size ait sunucu adetinizi yazmalısınız.
-Bant genişliği, tamamını yazmalısınız. Kapasitesi önemli yani, boş bant genişliği onları ilgilendirmiyor. Toplam 100Mbps ise onu yazmalısınız.
-Dedicated server kiraladığınız firma BTK'da kayıtlı ise listede çıkacaktır, onu seçmelisiniz.
-IP adresinizi içeren IP bloğunun tamamını yazmalısınız.
https://ipinfo.io/ Adresinden detay alabilirsiniz. Bloktaki başlangıç ve bitiş IP adreslerini yazmalısınız.
-Alan adı sayınızı yazacaksınız.
Kolay gelsin