Hocam kısacası yer sağlayıcı belgesi forum siteleri için değil. Sizin hosting, sunucu ya da domain'i barındırdığınız yeri ilgilendiren bir durum. Eğer Türkiye firması ise; onlar zaten yer sağlayıcı belgesi alıyorlar ve her ay domain listelerini ve sahiplik bilgilerini BTK'ya iletiyorlar. Forum sitenizdeki ulaşması gereken içerikten dolayı önce size zaten bu şekilde ulaşıyorlar. Siz de yazanın bilgilerini veriyorsunuz. Sonrası savcılığın incelemesi.
Bu tamamen kullandığınız sistem ile alakalı bir durum. Mesela Xenforo için eklentiler mevcuttu. Yazan kişinin IP adresini ve log olarak tutuyor. Savcılık sizden bu bilgiyi istediği zaman siz de bu yazan kişiye ait IP bilgisini vs içeren profil bilgilerinin en azından ekran resmini savcılık ile paylaşıyorsunuz.
Olay aslında bu kadar. Siz ister belge alın, ister başka bir kayıt yapın, ne olursa olsun böyle bir durumda savcılık sizin kapınızı çalacak ve bu kayıtları direkt sizden isteyecektir. "Ben yer sağlayıcıyım" haberim yok, bilgim yok" gibi bir üstünüzden atma durumu zaten mevcut değil.
Şöyle anlatayım anlattıklarınız doğru ancak keşke söylediğiniz şekilde olsa idi, forum sitesinde bir üyenin karikatör paylaşması yüzünden dolayı sanki site sahibi paylaşmış gibi bir arkadaşım yargılanıyor.
Sitedeki içerikten dolayı site sahibine ulaşılmıyor yer sağlayıcısı olmasına rağmen, anlaşma sağlanmadığında dolayı direkt mahkeme oluyor ve mahkeme süreci devam ediyor ve yer sağlayıcı belgesi var mı yok mu diye soruluyor mahkemede anlayacağınız yer sağlayıcı olsa idim sizin anlattıklarınız yer sağlayıcısı hosting firması olması gerekiyor ancak forum sitesi yada üyeler tarafından içerik paylaşan siteler için ne yapılmalı sizce mesela r10 içerik sağlayıcı mı yer sağlayıcısımı r10 yer sağlayıcısı olarak gözüküyor demekki alınabiliyor.
Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için başka bir fikriniz varmı sizin söyledikleriniz mahkeme olduğu için çürüdü malesef
üyenin bilgilerini verelim denmesine rağmen tam olarak bir çözüm üretilmiyor hala suçlu gibi gözüküyor arkadaş
bizde yer sağlayıcısı belgesi alarak bu sorundan kurtuluruz diye düşünüyorum sence bu söylediklerime göre ne yapılmalı var olan bir mahkeme var ve sizin anlattıklarınız biraz çelişki yokmu olayda