Bir forum sitem var sitede yorum yada paylaşım yapan kişilerin içeriklerinden sorumlu tutulmamak için yer sağlayıcı başvurusu yapmayı düşünüyorum.
Bir forum sitesi için nasıl başvuru olması gerekiyor;
Bir tane dedicated serverim var ve sadece bir tane site barındırıyorum.
500GB alanım ve sanırım 100mbit hızım var.
(BAŞVURU SAHİBİ TARAFINDAN DOLDURULACAK BİLGİLER) gereken kısımlar kişiler bilgiler girdik diyelim, adımız, soyadımız, tc, internet sitesi vs vs.
şimdi herkesin zorlandığı bir kısım var o kısımlarda diğer arkadaşlarda takılabiliyor benim gibi.
(KURULMAK VE İŞLETİLMEK İSTENEN ALTYAPI İLE İLGİLİ BİLGİLER) Kısmında bulunan
Ben bir forum sitesi kullanıyorum ve dedicated server var ve bu serverde bir tane domainim var ve bir ip bağlı.
Hem dedicated serverim ve domain barındırdığım için hangisini seçmeliyim.
Ayrı ayrı olarak site barındırma, sunucu barındırma, alan adı kaydı ve diğer, 4 şık olan kısımlardan hangisini seçmeliyim.
(YER SAĞLAYICININ SAĞLAYACAĞI HİZMET TÜRLERİ İÇİN ÖNGÖRDÜĞÜ KAPASİTE MİKTARI) kısmında ise Disk alanı olarak 500gb kullanıyorsam 500gb yazdım sunucu miktarı olarak 1 tane dedicated serverim varsa 1 tane mi eklemeliyim.
(YER SAĞLAYICININ SAĞLAYACAĞI HİZMET TÜRLERİ İÇİN MEVCUT / PLANLANAN TOPLAM BANT GENİŞLİĞİ) kısmında 100mbit kullanıyorsam boş alanlar nasıl girilmeli
Dedicated serveri aldığım yerin ticari unvanınımı yazacağım
YER SAĞLAYICININ KULLANDIĞI IP'LER / IP BLOĞU (IP Bloğunun başlangıç IPsi - IP Bloğunun Bitiş IPsi)
Kullanmış olduğumuz ip blogu tek ip kullanıyorsan iki alanada aynı ip girmemiz gerekiyor.
YER SAĞLAYICININ BARINDIRDIĞI ALAN ADI SAYISI kısmına ise barındırmış olduğumuz domainleri ekleyeceğiz.
YER SAĞLAYICININ TİCARİ YER SAĞLAYICILIĞI BİLGİSİ
Sonrasında;
YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER kısmında ticari değil'de yalnız kendi web sitemi barındırıyorsam eğer.
Başvuru Dilekçesi Çıktısı (Islak İmzalı) ve (Başvuru Sahibine Ait Adli Sicil Belgesi) dosyalarını ikisini göndermemiz gerekiyor mu sadece kendi sitemizi barındırıyorsan hangilerini göndermemiz gerekiyor.
Başvuru Dilekçesi Çıktısı (Islak İmzalı) dilekçesi örneği var mı nasıl bir dileç yazılmalı.
Bu konuda diğer arkadaşlarda bazı sorularda kafası takılabiliyor hem kendi sorunum çözmüş olacağım hem diğer arkadaşlarının sorununa çözüm olmuş olacak bir çok konu buldum ancak bazıları kafa karıştırabiliyor bu şekilde anlatayıp ve eksiklikleri gösterirsiniz diye düşünüyorum.