Kıbrıs'ın neresine gittiğiniz de aslında son derece önemli. Anlatacaklarım daha çok Magosa ve Lefkoşa için geçerli.

Ev kiraları Türkiye'ye oranla daha pahalıydı, kiralar arkadaşın da söylediği gibi genellikle 6 ya da 12 aylık olarak ödenmekte. Fakat bazı durumlarda 3 aylık da bulunabiliyor.
Toplu taşıma gerçekten sıkıntı ancak yine de hiç yok değil. Haspolatlar vardı ben oradayken, sık sık geçerler fakat tabi Türkiye gibi bir sistemi yok. Ayrıca pek çok kişi okul otobüslerini kullanarak taşımadan faydalanıyordu.
Market fiyatları aslında biraz anormal, Türkiye'de pahalı olan şeyleri orada ucuza bulup, ucuz olan şeyleri ise çok daha pahalıya alabilirsiniz. Beklentilerinize göre değişen bir durum kısacası.
İnsanlarıyla alakalı benim karşıma çıkanlar genelde sıcakkanlı ve sevecenlerdi bir sorun yaşamadım.
Kıbrıs'da bulunduğum sürede hiç giyim alışverişi yapmadım ancak Türkiye'ye oranla pahalıydı o dönemde şimdilerde nasıl bilmiyorum.
Yukarıda söylediklerim 2 yıl öncesine dayanan şeyler, aktif olarak orada bulunanlar daha güncel bilgiler sağlayacaklardır.