Ben burada youtube un içerik üreticilerini kandırdığını anlatmaya çalışıyorum.
Mesela almanya dan videonuzu izleyen bir kişi, almanyadan reklam verenin youtube a ödediği para ortalama 70 kuruş oluyor. videonun 1 reklam çıktığını varsayarsak 1 miyon izlenmede 700 bin lira almanyada çıkan videolarınız için youtube un kazandığı para, ki her video da ortalama 2 reklam çıkıyor ve ben 1 reklam fiyatlandırması yaptım.

Fakat size ödediği para ise ortalama 25 bin lira civarı. Oysa ki vaad ettiği para oranı ortalama %55 tir. Yani sizin normalde almanya da çıkan ve 1 milyon izlenmiş videonuzdan alacağınız hadi kesintiler yaptı diyelim yinede en az en kötü öldürdü diyelim 150 bin lira ki bu en kötü ölünün ölüsü bir rakamdır.

Youtube ise şöyle düşünüyor. Biz buna ne versek mecbur kabul edecek nasıl olsa emeği vermiş para geliyor ve videoyu silmek bunun işine gelmez mantığı sürüyor. Kurnazlığında da başarılı oluyor. Çünkü kimse hakkını aramıyor.

Lütfen hakkınızı arayın.

Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Video içerikleri, kategorisi, hedef kitle, ülke vs çok değişkenlik gösteriyor kazançlarda. Global hedef kitleli kanalımda 100 bin izlenmeye ortalama 110 dolar civarı geliyor. Eğitim kanalları vs çok daha iyi kazanıyor.