Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neyi kast ettiğinizi tam anlamadım. Anladığım kadarı ile cevaplayayım.

Bizi mutlu eden ya da mutsuz eden seçimlerimizdir. Seçtiklerinizden beklediğiniz deneyimi alamazsanız mutsuz, beklediğinizi ya da üstünü alırsanız mutlu olursunuz. (Endorfin hormonu salgılarsınız). Mutluluğun temel unsuru seçimlerdir. Sadece seçimlerinizi deneyimleyebilirsiniz. seçmediğiniz bir şeyi deneyimleyemezsiniz (Çevresel değil doğrudan sizin seçimleriniz)

O nedenle doğru seçimleri yapmak ilk önceliktir.

Bunu başarabilmek içinde, ne olduğunuzu ve ileride ne olmak istediğinizi bilmeniz gerekiyor. İyi bir insan, ya da zengin bir insan olmayı isteyebilirsiniz. Bu durumda seçimleriniz o yünde olmalıdır.

20 yıl önce kendi seçimimi yaptım eş olarak... 11 yıldır evliyim.

2 defa üniversite sınavına girdim... ikisinde de kazandım, ikisinde de istediğim bölümü yazdım. (Hayal kurmadım)

Mutlu olmak biyolojik bir eylemdir. 4 yaşındaki çocuğuma 500 liralık oyuncak aldığımda 5 liralık oyuncakla oynarken daha mutlu olduğunu gözlemlediğim zamanlar oldu. Çünkü oğlum mutlu olmak için 5 liralık oyuncakla oynamayı seçmişti.
Hocam merhabalar.

Sizi ve yazdığınız mantıklı mesajları son 1 yıldır takip ediyorum. Bu aralar pek vaktim yok. Hızlıca foruma bakıp geçiyorum. Evlenmeyin sözü de oldukça iddialı bir sözdü. Dedim ben bu konuya girersem vaktim gider. Sonra baktım siz mesaj yazmışsınız. Dedim @Browland; hocam olayı özetlemiştir. Mesajını okur çıkarım. Harbiden de öyle oldu. Memnuniyetimi ifade etmek istedim. Şimdiki cevabınızı okumak da ayrıca memnun etti.

Maalesef çevrede aklı başında ve mantıklı çok insan kalmadı. Düşünebilen ve konuşabilen insanlarla karşılaşınca çok mutlu oluyorum. Umarım farklı konularda da güzel mesajlarınızı görürüz. Umarım sağlıklı ve sıhhatli uzun bir evlilik sürersiniz. Saygılar.

İyi forumlar