otomobili de mühendisler yapıyor hocam, kimin yaptıgı belli olmayan veya insan denetimsiz robotlar ile yapılmış araçlara binmiyorsunuz =) otomobil örneği verecekseniz karşılaştırmayı doğru temele oturtmak lazım o anlamda.
dediğim gibi, haber, sağlık, hukuk, bilim, vb. pek çok konuda arama sonuçlarını AI makalelerin doldurması ne insanların geneli ne de google tarafından kabul edilebilir bir durum değil bence. çünkü sadece netflix 'de izlenesi 10 film e bakmıyorsunuz google'da. Siz bireysel olarak sağlıgınızla ilgili bir bilgi ararken doktorun değil AI botunun içeriğine güvenmeyi tercih edebilirsiniz, ancak ben Google'un bu ortama izin vereceğini şahsen düşünmüyorum.
Şuan ki haliyle sadece akıcı makaleler oluşturuyor bazı açıklamalarda sapıttığı da oluyor ancak şuana göre değerlendirme yapmak sığ görüşten başka bir şey değildir yeniliğe her zaman açık ileriyi görebilmek gerekir. İlerleyen zamanda güncellemeler sayesinde kusursuz makale yazma seviyesine ulaşınca Google ortama izin vermekten ziyade projeyi kendi alt yapısına entegre bile edebileceğini düşünüyorum.