Edit:
Bu makalenin üzerinden 2 sene geçti, tabi teknoloji, buna göre SEO kriterleri ile beraber bizim fikir ve yaklaşımlarımız da değişmektedir. Makale o dönemin teknoloji ve SEO şartlarına göre olan fikirlerimdi; şuan bir kısmı güncelliğini korusada bazı kısımlarda fikirlerim değişti diyebilirim. O nedenle gelen bir yorum üzerine sonradan paylaştıgım şu ikin konuyu eklemek istedim :
https://www.r10.net/google-optimizas...esil-isik.html https://www.r10.net/google-optimizas...i-no-29-a.html
Bu konuda daha güncel bir makale daha gelecek vakit ayırabilirsem; yapay zeka içerikleri yine yapay zeka ile insanlaştırma konusunda epey başarılı denemelerim oldu. Her kategori olmasa da, çoğu kategoride iyi bir promt mühendisliği + iyi kurgulanmış full otomatik bir sistem ile son derece insansı içerikler yazmak mümkün. Elbette eksik ve hata riskleri var, içerik tarafında olmasa da okur tarafında bir insan müdahalesi her zaman avantajlıdır.
selamlar
Orjinal İçerik :
Yapay zeka ile oluşturulan içeriklerin kalitesi her geçen gün artıyor. Bu durum da editör bulmakta zorlanan ya da maliyeti kısmak isteyen
pek çok site sahibini ve daha kısa ürede daha çok içerik üretip daha çok kazanmak isteyen pek çok freelance ve kurumsal
içerik sağlayıcılarının işine geliyor.
Ancak her teknolojik ilerleme gibi bu da kötü, bizim sektörümüzdeki deyimi ile
spam amaçlarla kullanılmaya çok daha öncesinden başlandı bile. Google şuan
spam içerik üreten sitelerle nasıl mücadele edeceği konusunda epey kafa yoruyor, yormalı da çünkü hepimizin bildiği üzere
sıralama algoritmasının içinden geçmiş durumdalar. Bu sitelerin pek çoğu oto
AI modüller ile günde binlerce içerik basmaktadır.
Yani günün sonunda
Google daha önceki pek çok spamda olduğu gibi bir yolunu bulacak ve AI ile oto oluşturulan içerikleri ayırt etme konusunda %100 olmasa da kendisini epey geliştirecek. unutmayın ki Google'un da harika bir yapay zekası, daha da ötesinde
ondan daha zeki bir insan kadrosu var =) Yapay zeka her ne kadar dil bilgisi ve anlam olarak
mükemmel içerik üretse de, biliyoruz ki bir insan okuyuşu 300-400 kelimelik bir makalede gerçek mi bot mu içerik mi olduğunu çok dikkatli incelerse ayırt edebilir.
Yapay zeka içerik üreticisi
kullanmayın demiyorum ancak bu içerikleri kontrolsüz otomasyına bağlamayın,
süzgecinizden ve insansı dokunuşunuzdan geçsin.
Mesela, yapay zeka içerikler için giriş gelişme sonuç bölümlerine " konuya girmeden önce, konuyu açmak gerekirse, sonuç olarak" gibi tabirler ile başlamaz. Atasözü veya deyim kullanamaz, kullansa da anlamsal olarak içeriği batırabilir.ç Alıntı yapmaz veya içeriğin daha önceki / sonradan gelecek kısımlarına atıfta bulunmaz, Okuyuculara bir soru veya anket yöneltmez, yorumuna bırakan cümleler kurmaz. Kelime hatası yapar ama yazım hatası, dil bilgisi hatası yapmaz, vsvs.
Bunları siz yapın, içeriğinizi insanlaştırın! Bu konuyu bir kaç ay sonrasını uyarmak adına açmadım. Bugün olmasa d
a Google elbet bu konuda bir gün kendisini geliştirecek, ama 1 yıl ama 3 yıl... O nedenle içeriklerinizde mutlaka insan dokunuşu olsun, eğer 2 yılda ne kurtarsam kar değil de,
projenizle uzun soluklu düşünüyorsanız, AI ile içerik üretme ve kullanma konusunda dikkatli olunuz.
Şuan bizzat benim de test ettiğim ve yapay zeka ile üretilen içeriklerle güzel sonuçlar aldıgım denemelerim var, şuan işe yarıyor mu yarıyor

ama ben inanıyorum ki kısa ya da uzun vadede bir şekilde patlayacak.
Siz bir doktorun, avukatın, akademisyenin, mühendisin, yazarın çizerin vs. mesleğinde uzman birisinin yazdıgı bilgiyi mi görmek istersiniz arama sonuçlarında, bir AI 'nin mi ?
Google arama sonuçlarının AI botlarla üretilen içeriklerden ibaret olmasına asla izin vermez, o nedenle bu kadar eminim.
Son olarak, AI ile içerik geliştirdiğim yabancı dilde niş bir sitemin durumu aşağıda ( AI yöntemini sormayın tabiki de paylaşmayacağım
) Bu tür projelerim amacı, hem test, hem de yukarıda yazdıgım gibi, günü gelene kadar "ne kurtarsam kar" projeleridir
Uzun soluklu tüm projelerimde yukarıda açıkladıgım sebeplerden ötürü kanlı canlı parmaklarla yazdırıyorum. Bilginize 
Yazıyı faydalı bulduysanız diğer ipucu içeriklerim: Önceki paylaşımlar :- Seri Harici Önceki SEO Paylaşımlarım :
- Backlink çalışmalarınızda rel="sponsored" etiketi kullanıyor musunuz?
- 🚀🚀Site Hız Skorlarına Gereğinden Fazla Takılıyorsunuz🚀🚀
- 80/20 Kuralı Hayatınızı Değiştirebilir
- Sizce Google Yapay Zeka İçerikleri İle İlgili Aksiyon Alır mı?
- İç SEO Gücü + Etki - Tepki + Mutluluk 🤩
- Backlink Paketleri Memnun Olanlar vs Olmayanlar
- Domain SEO İçin Neden Önemlidir?
- Önden Ödeme Talep Eden SEO 'cular
- AI İçerikler İle Sitenizin Geleceğini Riske Atmayını
- ��"Ya Tutarsa" SEO Hizmetleri��
- Max Kaç Linke İzin Var Hocam? Seni gidi seocu seni
- Milyonlarca Backlink İçin Link Reddetme (Disavow) Çalışmasına Dair Analiz ve Tavsiyeler
- SEO için Boşa Harcanan Paralar
- Site Alırken, Trafik Değerlendirmesi Yaparken Buna Dikkat Edin!
Backlink Alırken
Backlink Analizi Yaparken Kaçırdığınız Şeyler��
SEO'da Sezgiselliği Dikkate Almıyorsan��, Baştan Kaybediyorsun!
Doğru Bilinen Yanlış : Manuel Eklenen Backlink İyidir��
Rakip Analizi Yaparken Backlinkleri Yorumlamak�� - Doğru Bilinen Yanlış : Disavow Yapmak Spam Score Düşürmez