Vadeli ile ayni sey.
Size örnek vereyim, suan dolarin 10TL oldugunu dusunun ve siz 100.000 tl parayi KKM hesabina atiyorsunuz 3 ay sonra bakiyorsunuz dolar 20TL olmus
Aldiginizda dolar olarak paraniz 10.000$ idi, ve vade sonu dolar olarak elinizde 5.000 $ olacak.
100.000 TL ye diyelim faiz olarak 2000TL verildi. etti 102.000 yani burda ki 98.000tl farki oduyolar

ve paraniz hala 10.000$ olarak kalmis oluyor bilmem anlatabildik mi.
Tam tersi oldugunda dolarin dustugunu farzedelim. ozaman size sadece 2.000tl lik bir faiz yatirilir o kadar. Yani dolar olarakta karda olmus olursunuz. diyelim 8'e dustugunu farzedeilm paraniz 10bin $ iken 12.750$ olmus olacak dolar olarak.
Kur korumalının döviz farkı + vade farkı olduğunu biliyorum.. ben diyorum ki döviz artmıyor, aylardır aynı seviyede.. buradan bu arkadas kazanc sağlayamaz 3 ay beklediği ile kalır tek kazancı faiz olur. Yani vadeli ile aynı dediğiniz gibi vadeliye atarsa aydan aya çekebilir 3 ay beklemesine gerek yok ben kendim vadeli hesaba attım hiç kur korumalıya atmadım kur korumalı ilk çıktığında bazı kesimler bi patlama yaşadı tabi ama o macerada herşey gibi son buldu