Merhabalar yaklaşık 7 aydır 70 litre akvaryumda Japon balıklarıma bakıyordum sırf daha mutlu ve geniş bir alanları olsun diye 170 litre yeni bir akvaryuma geçtim özel olarak akvaryum yaptırdım. Buraya kadar her şey normal yeni akvaryuma geçtiklerinde ilk 2 gün hiç bir sorun yoktu. 3. Gün kalktığımda balıkların 2 -3 tanesi kumun üstünde yatıyor ve hiç tepkime vermiyordu 1 gün içinde hepsinde aynı reaksiyonları gördüm o sırada arkadaşım yeni akvaryum hediyesi 2 Japon alıp gelmişti onları da koyduk bir gün sonra onlarda aynı duruma geldi. Suya her zaman metinler mavisi koyarım bunda da vardı. Balıkları akvaryumdan çıkarıp karantina akvaryumuna alıp bol hava ve bol metinler mavisinde 2 gün beklettim o sırada yeni akvaryumun suyunu boşaltıp yeni su ekleyip 2 gün dinlendirdim ama yine aynı durumdalar. Sorun nedir neden böyle oldu ? Nasıl düzelteceğim
Bence o suyun 1 hafta dinlenmesi lazımdı ben blue Zaire MOBA aldığımda 2 hafta dinlendirmistim yeni akvaryum için oldukça hassas hayvanlar ek olarak da tuz atmıştım suyun dengesini için.