Bilgisayarının olmamasını anlıyorum, dediklerimi bir kardeşten duyuyor gibi oku. Dost biraz acı söyler.
Şuan sana bir imkan verilse bile öncelikle ' e-spor ' için bir tecrübe ve bir geçmiş istenecek.
Bu da en az 1 seneni alacak. çünkü belli bir seviyeye gelmiş olman gerekiyor. Yani ortalama immo 3 EN EN EN EN AZ olman gereken seviye.
İnan dönen praccleri ve taktik eğitim derslerini görsen oyunu hiç oynamamışım dersin
MatchMaking sistem ile e-spor muhabbeti çok ayrı seviyeler.
Örnek verecek olursam Berk ' Rip ' Tepe çok güzel bir Valorant MM oyuncusu ( ranked ) fakat bir e-sporcu değil. FF'de denendi fakat başarılı olamayınca bırakma ve yayıncılığa geçme kararı aldı.
Düşün yani, FPS için senelerini veren ve radyant adam olamıyor...
Aynısı Combatry için de geçerli. Ve nickini vermeyeceğim bir ağabeyim, şuan top 15 de rankedda. S2G' nin akademisinde oynuyor fakat ana takıma bir türlü çıkamıyor. Yaşı da 21 civarı, immo 1-2 eloyu gözü kapalı smurfluyor.
Yani demek istediğim MM ile E-spor farklı, ki yücelik rank bunların yanında biraz... Anladın sen. ÇOK ÇOK ÇOK Tecrübe ister. Anladığım kadarıyla PC alacak durumda en azından şuanlık değilsin.
Bu yüzden sana önerim önce dersleri bir şekilde halledip, daha sonrasında ilgin ve hobin varsa buraya yönelmek. Eğer gerçekten ' ya ben bu e-spora veya yayıncılık youtube ' girmek istiyorum diyorsan şehrinde üni kazan, aile desteğini falan arkana almaya çalış. Ailenin maddiyatı yetmiyorsa yazın çalış, çok az da ailenden para al kendine sistem al immo ol, ne bileyim oyunda tecrübe kazan.
Ama sen direkt VALORANT'tan şuan gitmen imkansızı bırak hayal bile değil, gerçekten. Net kafede oynayıp immo3-radi seviyelerinde olsaydın %1-2 ihtimal verebilirdim. Fakat şuan durum belli.
Umarm dediklerimi yanlış anlamazsın, birebir bu yoldan geçtim ve devam ediyorum.
İşte bunları duyunca da bu yolda da karamsar oluyorum ki şuan öyleyim. Boş vaktim olsa rank kasıcam fakat vaktim yok okul-ders vs her şey iç içe, yanlış anlaşılacak bir durum yok, teşekkür ederim