Arketip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mesela bir ekonomi blogu kurduğumu varsayalım ; "20.000TL ile kurulacak işler ?" bu makalede bir referans aramayan google benim " Çocuğuma Yabancı Dil Ne Zaman Öğretmeliyim?" yazımda referans mı arıyor ? Yanlış anlamayın lütfen öğrenmek adına soruyorum.
Mesela bu ve benzeri konularda google'da arama yaptığımda hürriyet sabah gibi siteler, çok da popüler olmayan psikologlara ait siteler ve özellikle hastanelere ait siteler çıkıyor. Bunların üstüne çıkmam çok daha zor mu olur diğer kategorilerdeki bloglara oranla?

Eğer bu sorulara da cevabınız olumsuz ise bana bu kategoride çalışmak için ne önerirsiniz?
Siz alanım psikoloji diyince ben sadece psikolojinin merak edilenleri özelinde konuştum. Sizi yanlış yönlendirmek istemem sadece deneyimlerim ve mantık yürüttüğümde bu sonuca varıyorum. Hürriyet, sabah, hastane siteleri bunları geçmek zordur.

Çok anahtar kelime var rekabet oranı düşük içeriklerde sıralamaya girmeniz olasıdır. "X çizgi filmi kaç yaş üstü" bu da psikoloji ile alakalı ama bu konulara içerik yazmak sizi bıktırabilir.

Önerim bence getirisine bakmadan kariyer odaklı düşünerek mutlaka bir site açmalısınız.