köpeğin sahiplerine konuyu uygun bir dille iletebilirsiniz. anlayışsız davranırlarsa ve sizde konu hakkında kararlıysanız ve bu kişilerden korkunuz yok ise kanuni yollardan halledebilirsiniz. örnek veriyorum köpek fobim var gibilerinden.
birkaç kez konuştuk, zaten sürekli iletişim olduğum kişiler onlarla sorunum yok, köpek fobim de yok fakat çocuklara hırlıyor arada, bazen karanlık olduğunda otomatik açılmazsa bana da havlıyor. korksam zaten orda bırakırım canımı o derece sesi var. Benim böyle şeylerden korkum olmaz ama komşu komşunun külüne muhtaçtır, kötü olarak tatsızlaştırmak istemiyorum olayı.
Valla hocam bizim sitemizdede çok tatlı bir köpek var kimse kıyamıyor gözümüzün önünde olsun güvende olsun istiyoruz.
Bir ara kuryeler yemek getirmiyolardı a4 kağıdına ismini yazdık seslenirseniz paçanızı tutmaz diye. Şimdi kuryeler yemek getirince muhakkak oynuyorlar seviyorlar.
Bu sorunu böyle çözmüştük.
Eğer ismi söylenince köpek sessizleşiyor sakinleşiyorsa bir a4 kağına sizde köpeğin ismini yazıp seslenirseniz havlamaz tarzında bir yazı yazarsanız çözülür gibi duruyor.
Hocam zaten benim sorunum yok, tatlı olmasa da seviyoruz biz fakat öyle sakinleşme gibi bir durumu yok, kuryeye havlıyor, misafire havlıyor. apartman harici kim varsa havlıyor havlarken üzerine de gidiyor insanların haliyle insanlar korkuyor.
Hocam köpeğin sahibi ile bu durumu izah ederek anlatırsanız. Çözüm adına yapılabilecek alternatifler varsa yardımcı olacaktır.
yarın tekrar konuşacağım da tatlı dille olur inşallah.