En iyi dert yanacağım yerlerden biridir R10, o nedenle her şeyi sizlerle paylaşıyorum.

AVM’de işe girdim, bir mağazada çalışıyorum. Haftalık hedef veriliyor ve 15 haftadır zirveyi oynayan benim. Devamlı en yüksek satışı yapıyorum. Boşvermişlik olmuyor, çocukluğumdan bu yana “ben maaş alıyorsam hak etmeliyim” düşüncesi ile hareket ediyorum.

Açıkçası mağazada en çok umursayan personel benim (yeniyim diye düşünmeyin lütfen 5 yıldır çalıştığım şirkette de böyleydim). Ve bu durum beni ciddi anlamda yoruyor.

O kadar satış yaparım, ben sattıkça mağaza müdürü ayrı prim alıyor, havuz sistemindeki çalışanları ayrı. Satış yapıyorum, mağaza müdürü diyor ki; onlar alacaktı zaten. Evet alacaktı! 1.500 liralık ürünü alacaklardı 13 bin liralık ürünü verdim, dedim. Hayır birisi satış yaptığında tebrik ediyorum, başarılar diliyorum; bir garip haller.

Kısacası mağaza müdürü benimle iddaalaşıyor, çalışanlar mutsuz/umutsuz ve kimse kimseyi ne taktir ne tebrik ediyor. Sürekli çene yormaktan cidden sıkıldım. 130K hedef veriliyor, 6 çalışan var tek başıma 70 bin üzerini yapıyorum haftada. Diyorum ki; hepimiz çalışalım arkadaşlar, hedefi tutturalım güzel primler alalım. Diyorum, sen de boşa çabalıyorsun diyorlar.

Bir de satış danışmanlığı, kasiyerlik, depoculuk, tır/kamyon ile ürünleri depoya çekme, temizlik vs. her işi yapıyorum. Ciddi anlamda çok sıkıldım. Yaşadığım şehirde daha iyi şartlarda bir yer olsun, anında giderim. Satış ve pazarlama konusunda iyiyimdir. Çocukluğum cumhuriyet mahallesinde Kayseri’nin yerlileri yanında, gençlik dönemim ise dental sektöründe profesyonel satış pazarlama eğitimi alarak geçti.

İçimden geldiği gibi yazdım, sadece yazmak dahi beni şu an biraz daha sakinleştirdi, dinginleştirdi.