Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Peyz; doğru bilgi vermiş, kuranlar (danışmanlık verenler) bu maliyetlere kuruyor. Eğer danışmanlık almazsanız 100 bin euro blokaj parası + olarak başka harçlar ödemelisiniz. Şayet farklı bir yolu var ise veya 5-10 bin tl ye kurabiliyorsanız buyrun paylaşın bizimle sizden hizmet alalım.
Peyz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ebook satan adamlar youtubede izlediği videodan esinlenip burada bizlere anlatıyor
@Mücahit; tarafından yapılan yorumu destekliyorum ve şu şekilde konuya açıklık getireyim;

2022 Şubat ayında başvuru yapılarak ve bizzat kendim peşinde koşturmamla beraber 2022 Ağustos ayında açılan şirket için yapılan harcama: 3.700$ + 12.000₺ şirket giderleri ve yaklaşık 1.000$ uçak ve konaklama masrafları. Total harcama: 4.700$ + 12.000₺ yani kısaca güncel bugün ki kur üzerinden: 100.000₺ düz rakam gelmektedir. 2022 Ağustos kuruyla total harcama: 97.000₺ yapmaktadır.

Sadece muhasebeciyle bu işlemi halletmeye kalksaydım ve BİZZAT KENDİM GİTMESEYDİM yapacağım harcama sadece; 3.700$ + 12.000₺ olacaktı ve o da güncel bugün ki kur üzerinden: 81.000₺ yapmaktadır. 2022 Ağustos kuruna göre de: 78.000₺ yapmaktadır.

Şu an açılış için gereken güncel harç fiyatlarını net olarak bilmiyorum. Yılbaşından sonra zam gelip gelmediği konusunda emin olmamakla beraber; keza aynı fiyattan devam ederse bile yapacağınız harcama yine 100.000₺ olmamaktadır.

Bloke için gereken para olarak yeni mevzuat gereği 25.000€ para gerekiyor. Bunu eğer muhasebecinin karşılamasını isterseniz de ortalama 2.000€ ile 3.000€ para talep etmektedirler. Bankalar sadece nakit kabul etmektedir. Teminat mektubu veya çek, senet, tapu gibi bloke edilebilecek şeyleri kabul etmemektedirler.

Muhasebe ücreti olarakta 150$ aylık ödüyoruz sadece. Ekstra bir ödeme veya vergi gibi bir durum söz konusu değil.

** Bahsi geçen harcamalar 2022 Ağustos ayında yapılan kuruluş işlemine aittir. Güncel fiyatlar konusunda net bilgim mevcut değildir.