flyingatm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne yazık ki. Özellik Türkiye'deki tema geliştiricilerinin hemen hepsi aşırı kalitesiz. Çünkü standart yok. WordPress ve PHP proje geliştirmeye başlamak için çok kolay sistemler. Bu sebeple, azıcık ucundan tutan "Bundan iyisi yok!" diye satış konusu açıyor.

Keza, elemantor sistemlerden olabildiğince uzak durun. Sadece kendi yapısı +100 150 query bindiriyor zaten sitenize.

Yabancı olarak hiç bilmiyorum çünkü daha önce hemen hiç tema almadım. Gerektiğinde kendim kodladım.

Keza, BuddyPress rakibi olarak yakında envato market'de satışı başlayacak sistemimin anasayfası:

Gördüğünüz üzere 1 sorgu dönüyor sadece. Redis Cache'i çok aktif olarak kullanıyorum çünkü. Ve hiçbir cache eklentisi kurulu değil.

Bu iş, X ajansının Y yazılımcısına parayla yaptırabileceği bir iş değil ne yazık ki. Bu sebeple, WP object cache'i aktif olarak kullanan sistemler çok azlar.

Olay şurada patlak veriyor:

Çok iyi PHP bilen, WordPress işlerine girmiyor. Çünkü codeigniter, laravel gibi framework'lerde daha çok para var. Bir ajans, çok iyi PHP bilen birisini bulduğunda, bu kişi "WordPress'ce" sistem kodlamayı bilmiyor oluyor. Ya da her ikisine de sahip birini buluyorlar lakin fiyatları çok uç oluyor.

Bu sebeple ki, piyasayı süreceğim sistemi 2 senedir geliştiriyorum. Yazılımcı olan ben olmasam, sanırım milyonlar dökmüştüm birisine.

Themeforest'dan yine şaşmamak gerekiyor. En azından çok yüksek olmasa dahi standartları var.

Bu baştan sağma geliştiriciler, bizleri de zora sokuyorlar. Biz bir işe 20 birim fiyat verirken, onlar 2 birim fiyat veriyorlar. Sonrasında ortaya çıkan performanssız iş sonucu da "WordPress, bizlik bir şey yok!" diyorlar.

Burası R10, kimse hiçbir şey bilmese de, herkes her şeyi biliyor.
Çok haklısınız hocam maalesef. Yaptığınız sözlük sistemine ara sıra bakıyorum sürekli yeni bir şeyler ve onca özellik olmasına rağmen oldukça sade ve hızlı. Çok emek verdiğim bir siteme 2 kez tema yaptırdım fakat sonuç hüsran. CLS nedir bilmeyen yazılımcıyla mı uğraşayım, 404 gibi bir sayfayı yapmayıp temayı teslim edenle mi uğraşayım... Bunları geçemiyoruz ki sizin dediğiniz object cache vb. faktörlere girebilen bir yazılımcı bulmak zor. Hele eklenti ile siteyi hızlandıranlar ile ilgili konu başlıkları yok mu.. Keşke sizin gibi yazılımcılarla çalışabilme fırsatı bulsak.