Yanlış anlamayın da Batı’ya güvenip olmayan ordun ile dünyanın en güçlü ordularından birine dayılanırsan sonuçlarına katlanırsın. Putin ve Rusya’yı savunmuyorum, savaşı da savunmuyorum ama Ukrayna sütten çıkmış ak kaşık değil.
Soğuklar bitsin, Rusya bir daha Kiev’i almaya çalışacaktır.
Ukrayna, Rusya’ya yanaşıp AB’yi karşısına alması gerekiyordu. Çünkü AB saldırmaz, ancak ekonomik şekilde yıpratır. Şimdi noldu, Ukraynalıların yarısı öldü, yarısı da AB’ye işçi oldu. Kimin işine yaradı AB ve Rusya’nın. Benim yaşadığım yerde Ukraynalılar ne iş olsa yapıyor ve heryer Ukraynalı dolu.

ölmeyi bayılmak sanan devlet adamlarının çatışmalara en önde gitmesi gerekiyor. Taviz vermeyen ülke yoktur, Erdoğan’ı kılım kadar sevmem ama bir o yana bir bu yana oynayarak ortalığı düzende tutuyor. AB’ye yanaşsa güneydoğuyu ABD ve Rusya yapmalar, ABD’ye yanaşsa en ufak hatanda ekonomik olarak çökertir, Rusya’ya yanaşsa, her an kendini savaşta bulabilir.
Ben CHP’liyim oyumu da CHP’ye vereceğim, umarım başa CHP’den biri geçer ve Erdoğan gibi bir dış politika yürütmeye devam eder, yoksa gözümüzün yaşına bakmazlar.