Hastanede yattığım için canım sıkıldı, koridora gittim. 50 yaşına yakın zayıf, vursan uçacak refakatçi bir adamın teki yanıma geldi. Koskoca adam ya çatacak yer arıyor. Ben de madem çatacak yer arıyor, konuşalım bakalım dedim.
Ne iş yapıyorsun dedi, mesleğimden bahsettim. Daha sonra internette takılıyorum, blog yazarlığı falan yapıyorum dedim. Bana internet olaylarını sordu, şöyle böyle bir web sitem var dedim. Dedi ki alan adında İngilizce karakter var, Amerikan çorbası gibi saçma sapan bir ifade kullandı. Anında anladım adam çatacak yer arıyor. Üstüne gittim.
İngilizce karakter olunca ne oluyormuş dedim. Olamaz dedi. Peki İngilizce biliyor musun dedim, biliyorum dedi. Konuş o zaman dedim, suspus. Bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma dedim.
Sonra bana web sitesi açma şu bu bunların hepsini biliyorum dedi. Anlat o zaman nasıl açılıyor, ilk ne yapılıyor dedim. Hiçbir şey söyleyemedi. Peki kodlama biliyor musun, Html nedir diyorum, onu da söyleyemedi. Php nedir biliyor musun dedim, onu da söyleyemedi. Ben bunları açıkladıktan sonra, evet öyle dedi. Peki, ben açıklayana kadar neden cevap vermedin dedim, geveledi. Sonra açtım ağzımı. Yanımızda da başka bir hasta adam var.
Bir şey bilmiyorsan, o şey hakkında biliyorum diyemezsin. Bilen insanlara saygısızlık yapmış olursun. Çatacak yer mi arıyorsun? Kaç yaşında adamsın, bana örnek olman gerekirken yaptığın davranışa bak. Bilmediği halde biliyorum diyen insanları sevmem dedim ve yanından ayrıldım.
Başka bir ortamda olsam hakaret niteliğinde olmayan çok daha ağır konuşurdum. Akli dengesi ve sağlığı yerinde olup da bilerek gıcık davranan insanlara saygım yoktur.