Direkt olarak SHIBA adına söylemiyorum ancak "bol sıfırlı koinler" düşüncesinden yola çıkarak yatırım yaparsanız, çok canınız yanacaktır. Öncelikle maksimum arzına bakın ve projenin temelini araştırın.
Mint edilebilen ayrıca bol sıfırlı bir koin en uzak durmanız gerekenlerden birisidir.
Örnek şu an 0.000001$ değerinde olan bir token 10 milyar adet basıldıysa, bir sıfır attığında toplam değeri 100 bin dolar olur. 1 sıfır daha attığında 1 milyon dolar. Bu mantık ile hesabınızı yapın ve şu an örnek olarak SHIBA için 0 sıfır atması demek çok ciddi bir hacim gerektirmesi demek. Bu tarz arzı çok yüksek ve bol sıfırlı projeler güvenmiyorum ve kimseye önermiyorum.
SHIBA kimseyi zengin etmedi mi? Etti tabii ki ancak totalde çok kişinin canı yandı.
Her boğa öncesi bu tarz sorular oluyor, insanlar kriptoyu konuşmaya başlıyor. işte bu FOMO sürecinde bilinçsizce yatırımlar yapılabiliyor.
Size önerim, geçmişi kirli olmayan, eskilerden tabi ki BTC, ETH, LTC, XMR, ZEC takip etmeniz ve doğru zamanda yatırım yapmanız.
Yenilerdense SOL, AVAX, DOT, ENS bunlar takip edilebilir.
Risk içeren ancak yüksek kazanç getirmesi muhtemeleler arasında bana göre BNB, TKO, TWT mevcut.
Risk konusuna değinecek olursa, bir Binance borsasına bel bağlamış projelerdir. yukarıdaki üç proje zaten birisi kendi koinidir ve mainnet'i vardır.
Ancak TWT Binance tarafından satın alındı ve aynı şekilde TKO da Endonezya borsasının tokenıdır ve Binanceye arkasını yasladı, Binancede işler ters gittiğinde bu diğer iki Token da düşecektir, ancak Binancede işler yolunda giderse asla desteklediği projeleri yatırımsız bırakmaz ki bırakmıyor da ben bu TKO ve TWT ile güzel paralar kazandım.
Anlayacağın dostum öncelikle bu söylediklerimi yatırım tavsiyesi gibi algılamadan sadece ufak bir kaç piyasa önerisi olarak görmeni isterim ve her zaman yatırımlarını kendin araştırmanı sadece tavsiyeleri bir yol gösterici olarak görmelisin.
Bol kazançlar dilerim.